Σύστημα MIM-104 Patriot. (Raytheon)

Με μία σύμβαση αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων το Κατάρ προκειται να προμηθευτεί, για πρώτη φορά, συστήματα αεράμυνας Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), ενώ οι ΗΠΑ αναμένουν την απόφαση του αραβικού εμιράτου σχετικά με μια επικερδή συμφωνία απόκτησης μαχητικών αεροσκάφων.
Η πώληση θα προμηθεύσει το Κατάρ με περίπου 10 συστήματα Patriot, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την αναχαίτιση εισερχόμενων πυραύλων, όπως επίσης 24 επιθετικά ελικόπτερα Apache και 500 αντιαρματικούς πυραύλους Javelin δήλωσε στο AFP, Αμερικάνος αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η αμυντική συμφωνία είναι η μεγαλύτερη για τις ΗΠΑ το 2014, και προέκυψε τη χρονική στιγμή που το Κατάρ μελετά τις προτάσεις ενός διαγωνισμού μαχητικού αεροσκάφους, με την αμερικάνική αεροδιαστημική βιομηχανία Boeing να συναγωνίζεται την βρετανική BAE Systems και την γαλλική Dassault Aviation.

Είναι η πρώτη φορά που το Κατάρ αποκτά αμυντικά συστήματα αεράμυνας Patriot, κατά το παρελθόν και άλλες χώρες του Κόλπου, το Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν προμηθευτεί το σύστημα.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yj6r8d3oFuc&app=desktop]

Αρέσει σε %d bloggers: