Η τελετή κοπής μετάλλου της πρώτης κορβέτας “Saar 6” (“Sa’ar 6”) που παρήγγειλε το Ισραήλ πραγματοποιήθηκε, την 7η Φεβρουαρίου 2018, στο ναυπηγείο “ThyssenKrupp Marine Systems” (“TKMS”) στο Κίελο της Γερμανίας. Η χαμηλών τόνων τελετή (χωρίς να επιτραπεί η είσοδος εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης) έλαβε χώρα παρουσία του αρχηγού του ισραηλινού ναυτικού, ναυάρχου Έλι Σχαρβίτ και του επιθεωρητή του γερμανικού ναυτικού υποναυάρχου Αντρέα Κράουζ.

Μιλώντας στην τελετή της πολεμικής αεροπορίας την 25η Δεκεμβρίου 2014, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ παρήγγειλε τέσσερα νέα περιπολικά σκάφη από την Γερμανία: “Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω οτι πριν από τρεις ημέρες, εντάξαμε ένα σημαντικό στοιχείο στην αμυντική δύναμη μας. Αγοράσαμε τέσσερα νέα πλοία κλάσης “Saar” από την Γερμανία. Τον Μάιο του 2015 ο ισραηλινός υπουργός άμυνας συμπλήρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την αγορά των πλοίων ολοκληρώθηκαν. Ο κύριος στόχος αυτής της νέας αγοράς πλοίων είναι η προστασία της ισραηλινής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) όπου ανθεί η παραγωγή πετρελαίου και αερίου στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των δυτικών ακτών της χώρας.

Το κόστος της κατασκευής τους είναι περίπου τετρακόσια τριάντα (430) εκατομμύρια ευρώ (€) εκ των οποίων τα εκατόν δεκαπέντε (115) εκατ. “€” έχουν καλυφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση της Γερμανίας. Αυτό το χρηματικό ποσό αφορά μόνο τα τέσσερα πλοία, χωρίς το κόστος των ισραηλινών όπλων και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τα οποία θα εγκατασταθούν στο Ισραήλ. Η πρώτη κορβέτα θα μεταφερθεί στην ισραηλινή πλευρά στο τέλος του 2019, και η τέταρτη και τελευταία στο τέλος του 2021. Και τα τέσσερα πλοία πρόκειται να ενταχθούν στο στόλο του ισραηλινού ναυτικού εντός της περιόδου 2020-2022, μετά την εγκατάσταση του ισραηλινού οπλισμού και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ωστόσο, οι λιγότερες αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν οτι το πρώτο πλοίο θα ενταχθεί πραγματικά σε υπηρεσία όχι νωρίτερα από το δεύτερο εξάμηνο του 2021). Το συνολικό κόστος του προγράμματος στο Ισραήλ για την προμήθεια αυτών των πλοίων υπολογίζεται στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κλάση “Saar 6” αναπτύχθηκε έχοντας ως βάση την γερμανική “MEKO A100” (και τροποποιήσεις από τις κορβέτες “Κ130” του γερμανικού ναυτικού). Τα πλοία “Saar 6” δεν θα είναι μόνο “περιπολικά πλοία” όπως αρχικά είχε μεταδοθεί αλλά για την ακρίβεια θα είναι πανίσχυρες κορβέτες με εκτόπισμα άνω των δύο χιλιάδων (2000) τόνων και μήκους ενενήντα (90) μέτρων. Το πλάτος της κλάσης είναι δεκατριάμιση (13,5) μέτρα και το βύθισμα της είναι πάνω από τέσσερα (4) μέτρα. Η ανώτατη ταχύτητα της είναι είκοσι έξι (26) κόμβοι χάρις στο πετρελαιοκίνητο προωστήριο σκεύος και τη διάταξη διπλών αξόνων. Το πλήρωμα είναι περίπου εβδομήντα (70) ναύτες.

Οι κορβέτες κλάσης “Saar 6” θα είναι βαριά οπλισμένες για το μέγεθος τους. Πρόκειται να εξοπλιστούν με:

-32Χ κελιά “VLS” για το πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος “Barak 8” της “IAI”.
-2Χ εκτοξευτές του ναυτικού συστήματος σημείου άμυνας “C-DOME” της “Rafael” (20Χ πυραύλους “Tamir” σε κάθε εκτοξευτή για ένα σύνολο 40Χ ανά πλοίο).
-16Χ αντιπλοϊκούς πυραύλους (“Boeing Harpoon Block 2” ή τον ισραηλινό “IAI Gabriel Mk 5”).
-1Χ κύριο πυροβόλο “Oto Melara Super Rapid” των εβδομήντα έξι (76) χιλιοστών.
-2Χ τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμού “Typhoon” των είκοσι πέντε (25) χιλιοστών της “Rafael” (πιθανόν με ικανότητα εκτόξευσης του πυραύλου “SPIKE-ER”).
-2 εκτοξευτές τορπιλών τριακοσίων είκοσι τεσσάρων (324) χιλιοστών “Mk54 Lightweight Torpedo” της “Raytheon”.

Το κύριο σύστημα αισθητήρων επί των “Saar 6” θα είναι το πολλαπλών λειτουργιών ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (“AESA”) “MF-STAR” της “IAI”. Οι κορβέτες “Saar 6” θα διαθέτουν υπόστεγο και πλατφόρμα ικανή να στεγάσει ένα μεσαίας κατηγορίας ελικόπτερο (τύπου SH-60).

Σχετικά με το “C-DOME”

Το “C-DOME” είναι η ναυτική έκδοση του “Iron Dome” που παρουσιάστηκε από την “Rafael” στην “Euronavale 2014”. Το “C-DOME”, είναι ένα ναυτικό σύστημα άμυνας σημείου για τα συστήματα “VLS” επί πλοίου στη θάλασσα.

Το “C-DOME” της “Rafael” έχει σχεδιαστεί για την αποτελεσματική προστασία των πολεμικών πλοίων εναντίον μιας μεγάλης σειράς σύγχρονων απειλών. Ο χρόνος αντίδρασης είναι πολύ μικρός και περιλαμβάνει αυτόματες και ημι-αυτόματες εμπλοκές. Το “C-DOME” διαχειρίζεται τις επιθέσεις κορεσμού εμπλέκοντας ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους. Τα εξαρτήματα του “C-DOME” περιλαμβάνουν ένα σύστημα εκτοξευτή πολλαπλών βλημάτων φορτωμένο με αναχαιτιστές μέσα σε κάνιστρα κάθετης εκτόξευσης. Ο εκτοξευτής είναι εγκατεστημένος κάτω από το κατάστρωμα του πλοίου.

Σχετικά με το “Barak 8”

Σύμφωνα με την ισραηλινή αμυντική εταιρεία “IAI”, το “Barak 8” είναι ένα εξελιγμένο και καινοτόμο σύστημα πυραυλικής και αεροπορικής άμυνας που προσφέρει απόλυτη προστασία εναντίον ποικιλίας εναέριων πλατφορμών, σε θαλάσσια και χερσαία σενάρια. Έχει σχεδιαστεί από κοινού με τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (“DRDO”) της Ινδίας και χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (“IDF”) και τις ινδικές ένοπλες δυνάμεις. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο ψηφιακό ραντάρ κεραιοσυστοιχιών φάσης, διοίκηση και έλεγχο, κάθετους εκτοξευτές και πυραύλους που διαθέτουν υπερσύγχρονο ανιχνευτή-ερευνητή.

Σχετικά με το “MF-STAR”

Η κεραία του “MF-STAR” περιλαμβάνει τέσσερις σταθερές όψεις ενεργών δεσμών στην συχνότητα “S-band” και παρέχει υψηλής ποιότητας αεροπορική και χερσαία εικόνα επίγνωσης και υποστήριξης όπλων – συγκεκριμένα στις υπερφορτωμένες με στόχους, ηλεκτρονικές, τοπογραφικές και περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Με την σύγχρονη τεχνολογία και την γεροδεμένη αρχιτεκτονική του συστήματος το “MF-STAR” αναπτύσσει μοναδικές δοκιμασμένες τεχνικές πολλαπλών δεσμών και παλμικού ντόπλερ για την εξαγωγή στόχων με μικρή ενεργή επιφάνεια στόχου (“RCS”) εντός των δύσκολων ακατάστατων και παρεμβαλλόμενων περιβαλλόντων.

Επιπλέον, το ραντάρ “MF-STAR” μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί για να ταιριάζει στις διαφορετικές απαιτήσεις και διαφορετικών μεγεθών πλοία -από κορβέτες των χιλίων διακοσίων (1200) τόνων έως στις φρεγάτες/αντιτορπιλικά των εφτά χιλιάδων (7000) τόνων.

Israel_Navy_Saar_6_MEKO_TKMS_1

Απόδοση/Μετάφραση από το “Navyrecognition.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: