Στο αεροπορικό διαγωνισμό Aviadarts-2014 συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη των κάτοθι τύπων:  Su-25, Su-25SM, MiG-29, MiG-29 SMT, Su-27, Su-27SM, Su-24, Su-34, Il-76MD, Tu-22M3 και ελικόπτερα Mi- 24, Ka-52, Mi-8MTs, Mi-28N, Mi-8 MTV-5. (topwar.ru)

Στο αεροπορικό διαγωνισμό Aviadarts-2014 συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη των κάτωθι τύπων: Su-25, Su-25SM, MiG-29, MiG-29 SMT, Su-27, Su-27SM, Su-24, Su-34, Il-76MD, Tu-22M3 και ελικόπτερα Mi- 24, Ka-52, Mi-8MTs, Mi-28N, Mi-8 MTV-5. (topwar.ru)

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να διοργανώνει διαγωνισμούς διεθνούς επιπέδου, επιπρόσθετα στην Aviadarts για τους ιπτάμενους και τον διεθνή διαγωνισμό Tank Biathlon για τους αρματιστές, ένας παρόμοιος ναυτικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος από το Στόλο Κασπίας.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει μία σειρά διεθνών διαγωνισμών στρατιωτικών ικανοτήτων μέσα στο 2014, στους οποίους περιλαμβάνεται η Aviadarts και το Tank Biathlon, στους οποίους διαγωνίστηκαν πληρώματα ιπταμένων και αρματιστών απ’ όλο τον κόσμο.

Τον επόμενο χρόνο, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας στοχεύει να επεκτείνει τις πιστοποιήσεις των διεθνών στρατιωτικών διαγωνισμών με την διοργάνωση ενός ναυτικού διαγωνισμού στην Κασπία Θάλασσα.

Ναυτικός διαγωνισμός

Ο Στόλος Κασπίας του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού προκειται να διοργανώσει ένα διεθνή ναυτικό διαγωνισμό εντός του 2015, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Γραμματέας του Συμβουλίου των υπουργών Αμύνης της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS), Αντιστράτηγος Αλεξαντερ Σιναΐσκι. Ο Σιναΐσκι δεν διευκρίνισε τι ακριβώς θα περιλαμβάνει ο διαγωνισμός ή ποιες χώρες θα συμμετέχουν.

https://www.youtube.com/watch?v=-WBpFH7MBzwΒιντεο με την πρώτη μέρα του διαγωνισμού Tank Biathlon-2014

Τον Ιούλιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διοργάνωσε τον διαγωνισμό αποβατικών στρατευμάτων “Baltic Naval Derby 2014”. Στρατεύματα από όλους τους ρωσικούς Στόλους – Βόρειος Στόλος, Στόλος Βαλτικής, Στόλος Ειρηνικού, Μαύρης Θάλασσας και Στόλος Κασπίας συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Ένα μήνα νωρίτερα, ο διαγωνισμός “Sea Cup-2014” διοργανώθηκε στην Αγία Πετρούπολη για να διακριθεί ο καλύτερος διοικητής υποβρύχιου και πλοίου επιφάνειας του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Aviadarts

Στα τέλη Ιουλίου, ο διεθνής διαγωνισμός πολεμικής αεροπορίας Aviadarts-2014 πραγματοποιήθηκε στις ρωσικές περιφέρειες Βορονέζ και Λίπετσκ. Τα 39 καλύτερα πληρώματα ιπτάμενων από την Ρωσία, Λευκορωσία και Κίνα επέδειξαν τις ικανότητες τους στον χειρισμό αεροσκάφους, πλοήγηση και προσβολή επίγειων στόχων.

Βίντεο από τον αεροπορικό διαγωνισμό Aviadarts-2014.

Στον διαγωνισμό του 2015 είναι πιθανό να συμμετέχουν πληρώματα ιπταμένων από την Αρμενία, Καζακστάν και το Κιργιστάν.

Μια πρόσκληση για το διαγωνισμό Aviadarts της επόμενης χρονιάς, έχει παραλάβει η Βραζιλία, η οποία εξετάζει την πρόσκληση.
Ο αμυντικός ακόλουθος (ΑΚΑΜ) της λατινοαμερικάνικης χώρας στην Ρωσία, Μάρκο Αντόνιο ντε Φρεητας Κοούτσιν, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πως οι βραζιλιάνοι στρατιωτικοί είναι ενθουσιασμένοι για την προοπτική συμμετοχής, και πως τα πληρώματα θα διαγωνιστούν με ρωσικά αεροσκάφη, αν η χώρα συμμετάσχει.

Tank Biathlon

To διεθνές πρωτάθλημα Tank Biathlon 2014, ολοκληρώθηκε στο Αλαμπίνο, μία πόλη κοντά στη Μόσχα, από 4 έως 16 Αυγούστου, αποδεικνύοντας πως είναι σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα. Αρματιστές από την Αγκόλα, Αρμενία, Λευκορωσία, Βενεζουέλα, Ινδία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Κίνα Κουβέιτ, Μογγολία και Σερβία ήταν στους διαγωνιζόμενους.

Το Tank Biathlon είναι μία ρωσική επινόηση παρόμοια με το κανονικό Δίαθλο, στο οποίο διαγωνίζονται ομάδες επιδεικνύοντας τις οδηγητές ικανότητες τους και πυροβολώντας κατά προσομοιωμένων στόχων αρμάτων μάχης και χαμηλά ιπταμένων ελικοπτέρων.

“Όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί είναι μεγάλη εμπειρία για τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Ήταν μια δυνατή εμπειρία για μένα, προσωπικά. Ελπίζω πως θα μάθουμε αρκετά από αυτό,” είπε ο ΑΚΑΜ της Αιγύπτου στη Ρωσία, Ταξίαρχος Χάλιντ Σαμπρί.

Συνολικά 70000 θεατές παραβρέθηκαν στο διαγωνισμό του Tank Biathlon. Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα πρωτότυπα των μεγαλύτερων οπλικών συστημάτων.

Αυτός που λαμβάνει γνώση νικά

Η διοργάνωση μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών διαγωνισμών στοχεύει αρχικά στην ενίσχυση του γοήτρου των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο πρώην διευθυντής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Γιευγκιενί Μπουζίνσκι, στο RIA Novosti.
Ο Μπουζίνσκι πρόσθεσε πως είναι μια καλή ευκαιρία να επιδειχθούν οι επιχειρησιακές εκπαιδευτικές ικανότητες σε στρατούς ξένων χωρών.

“Είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε ποιοι είμαστε, και τα συστήματα μας, σε άλλες χώρες με τις οποίες αναπτύσσουμε στρατηγικές συνεργασίες πρώτης τάξης,” τόνισε ο Μπουζίνσκι.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή να δημιουργηθεί μια ομάδα ειδικών που θα αναλύσουν την επίδοση του στρατιωτικού υλικού στους διαγωνισμούς Tank Biathlon και το Aviadarts. Ο υπουργός είπε πως όλες οι παρατηρήσεις που έγιναν από τους συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς θα ομαδοποιηθούν σε μία λίστα προτάσεων και θα διαβιβαστούν στους εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας.

Βίντεο από τον αποβατικό διαγωνισμό Naval Derby-2014
[vimeo http://vimeo.com/100181661]

Απόδοση απο το RIA Novosti για το Προέλαση

Αρέσει σε %d bloggers: