Ο Μιχάλης Καλογεράκης ζωντανεύει, θα έλεγε κανείς, τον Ομηρικό βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα.

Ένας εφευρέτης και πολυμήχανος ηλεκτρολόγος μηχανικός και ηλεκτρονικός από την Κρήτη, μιλάει στον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο για όσα έχει επιτύχει στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και στις εναλλακτικές μορφές καυσίμου που παράγει, χρησιμοποιώντας σάπια φρούτα, σακχαροκάλαμο και νερό με την μορφή υδρογόνου.

Ζεί με την οικογένεια του στο χωριό του Χάνι του Κοκκίνη, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο Κρήτης. Εδω και 18 χρόνια έχει διακόψει κάθε σχέση με την Δ.Ε.Η. και τα πρατήρια καυσίμων.
Ο δημοσιογράφος Ιωσήφ Παπαδόπουλος συνομίλησε μαζί του για όλα τα θαυμαστά πράγματα που έχει, όντας άνεργος και απομονωμένος. Ντροπή για την Πολιτεία που αναδεικνύει και επιβραβεύει τους ηλίθιους, ενώ την ίδια στιγμή, τιμωρεί και απομονώνει τους ικανούς.

Το βίντεο που ακολουθεί έχει, σχετικώς, μεγάλη διάρκεια. Ο κ. Παπαδόπουλος μας συνιστά, ωστόσο, να το δούμε μέχρι τέλους γιατί αυτά που του είπε, άλλωστε, ο Μιχάλης Καλογεράκης δεν θα χωρούσαν ούτε σε κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους.

Ρεπορτάζ – Κάμερα – Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: