Ταχύπλοα σκάφη Combat Boat (CB90) του Βασιλικού Ναυτικού της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια της άσκησης Cold Response 2012. (Φωτ: 4gwar)

Η εταιρεία Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) έχει υπογράψει σύμβαση για την προμήθεια Πακέτου Εξοπλισμού Πλοήγησης για τα ταχύπλοα σκάφη εφόδου Combat Boat 90 του Βασιλικού Ναυτικού της Νορβηγίας.

Η σύμβαση συνάφθηκε μεταξύ του Νορβηγικού Οργανισμού Προμηθειών της χώρας (NDLO) και της KONGSBERG.

Η σύμβαση έχει αξία 25 εκατομμυρίων ΝΟΚ και περιλαμβάνει ανταλλακτικά, δοκιμαστικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό με την επιλογή των προαιρέσεων.

Το σύστημα βασίζεται στο σύστημα πλοήγησης “Sea Cross” της Σουηδικής εταιρείας Sea Cross Marine AB το οποίο είναι και το κύριο συστατικό. Σήμερα το Sea Cross είναι σε υπηρεσία με το Νορβηγικό Βασιλικό Ναυτικό και άλλες θαλάσσιες πλατφόρμες. Το Sea Cross είναι τμήμα της σειράς συστημάτων πλοήγησης -και συστημάτων ελέγχου πυρός για μικρά και μεσαία σκάφη- “Sea COMMAND” της KONGSBERG .

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: