Η διπλού άξονα αναφοράς, πολλαπλών δεσμών τεχνολογία του NS100 δίνει τη δυνατότητα βέλτιστης επίγνωσης επιχειρησιακής κατάστασης. (navyrecognition.com)

Ο Οργανισμός Αμυντικού Υλικού της Ολλανδίας (DMO) και η εταιρεία Thales υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια του διπλού άξονα αναφοράς, πολλαπλών δεσμών ραντάρ επιτήρησης NS100. Το σύστημα πρόκειται να τοποθετηθεί στα πλοία διοίκησης και ελέγχου αποβάσεων κλάσης Rotterdam, ώστε να αντικαταστήσει το 30 χρονών σύστημα ραντάρ DA08. Το NS100 πρόκειται να τοποθετηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με την προγραμματισμένη συντήρηση του πλοίου.

Το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας επέλεξε το σύστημα NS100 της Thales εξαιτίας της απόδοσης και της δοκιμασμένης τεχνολογίας Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) που διαθέτει. Αυτή η τεχνολογία διαθέτει τρισδιάστατη παρατήρηση η οποία θα συνδεθεί και με τα δύο οπλικά συστήματα εγγύς προστασίας (CIWS) Goalkeeper που διαθέτει το πλοίο.

Επιπλέον, η επιλογή του συγκεκριμένου ραντάρ έχει αρκετά πλεονεκτήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης από τότε που το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα τελευταίας γενιάς ραντάρ AESA της Thales στην πλειονότητα των πλοίων του.

Το ραντάρ NS100 ενσωματώνει ένα υποσύστημα IFF λειτουργίας 5/S, καθιστώντας το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας ένα από τα πρώτα ναυτικά στο κόσμο που αναπτύσσει το συγκεκριμένο σύγχρονο πρότυπο.

Σχετικά με το NS100

Το NS100 είναι το νεότερο μέλος της οικογενείας ραντάρ S-band AESA της Thales. Είναι το πρώτο ραντάρ παγκοσμίως που χρησιμοποιεί τεχνολογία διπλού άξονα αναφοράς, πολλαπλών δεσμών, η οποία ενισχύσει σημαντικά την επίγνωση τακτικής κατάστασης σε παράκτιο περιβάλλον. Το NS100 είναι μια πλατφόρμα με ενσωματωμένους πολλαπλούς αισθητήρες: Επιπροσθέτως στο ραντάρ S-band, το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει το ραντάρ FMCW Scout Mk3, το σύστημα ανακριτή και αναμεταδότη IFF λειτουργίας 5/S, μία κάμερα υπερύθρων, πρωτόκολλα Αυτόματης Ανεξάρτητης Επιτήρησης (AIS) και Αναμετάδοση Αυτόματης Ανεξάρτητης Παρατήρησης –(ADS-B).
Ολοι οι αισθητήρες είναι τοποθετημένοι στην υψηλότερη, καλύτερη θέση, βελτιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη συνολική παρατήρηση.
Το εξαιρετικά σπονδυλωτό και επεκτάσιμο NS100 διαθέτει έναν εξατομικευμένο ραντάρ για συγκεκριμένες απατήσεις του χρήστη και επιχειρησιακά προφίλ. Η απόδοση του ραντάρ αυξάνεται με την τοποθέτηση των αρθρωτών δομικών στοιχείων RX και TX, απαντώντας στις ανάγκες που προκύπτουν από ένα μεγάλου εύρους ναυτικών αποστολών και πλοίων. Η ευέλικτη αρχιτεκτονική του ραντάρ δίνει τη δυνατότητα μελλοντική εισαγωγή νέων δυνατοτήτων.

Σχετικά με την κλάση Rotterdam

Το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας διαθέτει δύο πλοία αυτής της κλάσης: Τα HNLMS Rotterdam (L-800) και HNLMS Johan de Witt (L801). Η πιο σημαντική αποστολή για αυτά τα πλοία είναι η υποστήριξη αμφίβιων επιχειρήσεων. Τα πλοία διοίκησης και ελέγχου αποβάσεων του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας είναι επίσης γνωστά και ως Landing Platform Docks (LPD). Τα πλοία είναι εξοπλισμένα με ένα μεγάλο κατάστρωμα για επιχειρήσεις με ελικόπτερα και μια αποβάθρα για αποβατικά πλοία.

Το Ολλανδικό HNLMS Rotterdam (L800). (wikimedia.org)

Απόδοση απο το navyrecognition.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: