Ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Kalashnikov δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των νέων τυφεκίων εφόδου AK-12 και AK-15 στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών του ολοκληρωμένου εξοπλισμού στρατιώτη με τον τίτλο Ratnik. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας εκτός των συγκεκριμένων τυφεκίων εξετάζει και το AEK-971 της V. A. Degtyarev Plant.

Τυφέκιο ΑΚ15

Το Ratnik είναι ένα σύστημα μάχης πεζικού, το οποίο αναπτύσσεται ως η έννοια του “μελλοντικού στρατιώτη” και περιλαμβάνει δεκάδες είδη εξοπλισμού, τα οποία περιλαμβάνουν πυροβόλα όπλα, θωράκιση σώματος, οπτικά συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης, καθώς και συστήματα υποστήριξης ζωής και τροφοδοσίας.

Ο Oleg Faustov του ερευνητικού κέντρου TsNIITOCHMASH στην Περιφέρεια της Μόσχας που αναπτύσσει το σύστημα Ratnik δήλωσε ότι “σε μια διάταξη συνδυασμού όπλων, η θωράκιση σώματος του Ratnik προστατεύει το στήθος ενός στρατιώτη και επιστρέφει από σφαίρες με πυρήνα από χάλυβα που εκτοξεύεται σε απόσταση 10 μέτρων από ένα τουφέκι SVD 7.62 χιλιοστών.

Κατά τη διάρκεια των επιτόπιων δοκιμών του συστήματος μάχης πεζικού Ratnik-2, η Viktoria Kolesnikova, υπάλληλος της TsNIITOCHMASH, κατόρθωσε να ξεπεράσει ένα ναρκοπέδιο χωρίς να υποστεί βλάβη από αρκετές εκρήξεις.

Τυφέκιο ΑΚ12

Ο ρωσικός στρατός θα είναι πλήρως εξοπλισμένος με εργαλεία πεζικού Ratnik-2 μέχρι το 2020, σύμφωνα με το Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας της Μηχανικής Ακριβείας της Ρωσίας.

Οι ρωσικοί μηχανικοί δουλεύουν τώρα σε μια τρίτη γενιά του εξοπλισμού μάχης Ratnik (Ratnik-3), το οποίο θα διαθέτει κράνος με ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου, εξωσκληρυντικό μάχης, μπότες ανθεκτικές στα ορυχεία και άλλα στοιχεία.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Πηγή: guns-gr.com

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: