Μεταγωγικό αεροσκάφος An-70 (Φωτογραφία: jetfly)

Τα δύο μέρη συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο βιομηχανικής συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο θα κατασκευάσει τις πτέρυγες των An-70.

Νωρίτερα είχε προγραμματισθεί πως τα αεροσκάφη An-70 θα συναρμολογηθούν στη Ρωσία, στο Omsk ή στο Ulyanovsk και το Kazan θα κατασκευάζει τα φτερά τους.

Σύμφωνα με το ITAR TASS, ο Ρώσος υπουργός άμυνας Anatoly Serdyukov, είπε το αεροσκάφος An-70 πρόκειται να κατασκευαστεί σ’ένα εργοστάσιο που πρόκειται να χτιστεί στη Kazan Aviation Production Association (KAPO).

Η KAPO είναι ένα υπερσύγχρονο σύμπλεγμα εργοστάσιων αεροσκαφών με υψηλό επίπεδο κατασκευής και επιδόσεων. Κατασκευάστηκε το 1927 και έκτοτε είναι πρωτοπόρο στη κατασκευή μαχητικών και επιβατικών αεροσκαφών.Η ΚΑΡΟ έχει επιβλέψει και ολοκληρώσει 34 τύπους και τροποποιήσεις αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών γνωστών και ως Pe-2, Pe-8, Tu-104B, Tu-22M3, Tu-160, II-62M.

Το νέο εργοστάσιο θα είναι μία επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας, που θα αναλάβει την κατασκευή των προηγμένων στρατιωτικών αεροσκαφών μεγάλου βεληνεκούς στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με το κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, ο ρωσικός στρατός πρόκειται να αγοράσει 60 αεροσκάφη An-70.

Σύμφωνα με την εταιρεία Antonov, το αεροσκάφος An-70 ανήκει σε μία νέα γενιά μεσαίων τακτικών μεταφορικών αεροσκαφών με δυνατότητα σύντομης απογείωσης και προσγείωσης. Έχει την δυνατότητα να μεταφέρει σχεδόν κάθε στοιχείο του στρατιωτικού εξοπλισμού και οπλοστασίου, με συνολικό βάρος έως 35 με 47 τόνους σε απόσταση 3000 με 5100 χιλιόμετρα με ταχύτητα πλεύσης με ταχύτητα 700-750 χιλιόμετρων ανά ώρα, εναέρια ρίψη προσωπικού και οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου φορτίου 21 τόνων τόσο σε χαμηλό και υψηλό υψόμετρο, την μεταφορά 300 στρατιωτών και 206 τραυματίες.

Το μέγιστο επιχειρησιακό όριο είναι 8000 χιλιόμετρα. Αναλόγως τον τύπο του επιχειρησιακού βάρους προσγείωσης και απογείωσης, το An-70 μπορεί να απογειωθεί και από αεροδιάδρομους τσιμέντου 1550 με 1800 μέτρα μήκος και ανεπίστρωτους αεροδιάδρομους με μήκος 600-800 μέτρα.

Ο ενσωματωμένος έλεγχός και τα συστήματα διάγνωσης επιτρέπουν την αυτόνομη λειτουργία του An-70 σε αεροδρόμια με ελλιπή εξοπλισμό χωρίς την χρήση ειδικών επίγειων εγκαταστάσεων.

Οι δοκιμές πιστοποίησης του αεροσκάφος An-70 πλησιάζουν στο τέλος τους.

Αρέσει σε %d bloggers: