Η Κίνα θα δωρίσει 4,5 δισεκατομμύρια φράγκα “CFA” Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης την 18η Ιουλίου. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε απο τον πρεσβευτή της Κίνας στο Καμερούν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό άμυνας Τζόζεφ Μπέτι Ασόμο.

Ο πρεσβευτής παρατέθηκε να λέει οτι τα χρήματα θα βοηθήσουν το Καμερούν να “ενισχύσει τις ικανότητες τους στις αποστολές ασφάλειας και διατήρησης της ειρήνης στην περιοχή”.

O τύπος και η ποσότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού που θα προμηθευτεί το Καμερούν απο την Κίνα θα διευκρινιστεί απο τους καμερουνέζους αξιωματούχους συμφωνά με τις ανάγκες τους. Η εκτέλεση της συμφωνίας αναμένεται να διαρκέσει πέντε χρόνια.

Ενω ο δωρητής θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς του στρατιωτικού εξοπλισμού από την Κίνα στο λιμάνι της Ντουάλα, η κυβέρνηση θα ειναι υπεύθυνη για την μεταφορά τους από εκεί στο σημείο που θα υπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται.

“Εύχομαι οτι η βοήθεια θα βοηθήσει το Καμερούν να βελτιώσει τις ικανότητες των αμυντικών δυνάμεων του στη διατήρηση της ειρήνης και να διασφαλίσει την ασφάλεια στην χωρά και την υποπεριοχή”, δήλωσε ο Γανγκ Γινγκγου στους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός άμυνας επεσήμανε ότι αυτή είναι πέμπτη φορά που η Κίνα υποστηρίζει τον στρατό και την εθνική στρατοφυλακή με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Το Καμερούν είναι αντιμέτωπο με δύο ανταρτοπόλεμους: έναν με τους ισλαμιστές μαχητές στην περιφέρεια του Απώτερου Βορρά και τον δεύτερο στην Αγγλόφωνη δύση. Πρόσφατοι ισχυρισμοί οτι οι καμερουνέζικες δυνάμεις πραγματοποίησαν εκτελέσεις δίχως δίκες ενδεχομένως να επηρεάσουν την στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει η χώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).

Jeremy Binnie

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: