Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης “Borey” Βλαντιμίρ Μονομάχ (Project 955) θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στον Στόλο Ειρηνικού πριν τα τέλη του έτους, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Αρχηγός του Ρωσικού Ναυτικού, Ναύαρχος Βλαντιμίρ Κορολέφ.

“Φέτος, το Borey θα είναι εκεί, όπως έχουμε υποσχεθεί”, είπε.

Το Ρωσικό Ναυτικό έχει αρχίσει πρόσφατα να παραλαμβάνει τα τετάρτης γενιάς (Project 955) υποβρύχια κλάσης Borey (κλάση Ντολγουρούκι). Επί του παρόντος διαθέτει τρία από αυτά – Το Γιουρι Ντολγουρουκι, Αλεξάντερ Νιεφσκι και Βλαντιμίρ Μονομάχ. Ο Πρίγκιπας Βλαντιμίρ πρόκειται να παραδοθεί στον Στόλο Ειρηνικού το επόμενο έτος. Τέσσερα ακόμη σκάφη της κλάσης πρόκειται να παραδοθούν πριν το 2020. Επιπλέον, ο στόλος Στρατηγικών Πυρηνοκίνητων Υποβρυχίων Βαλλιστικών Πυραύλων θα αποτελειται απο 15 υποβρύχια, αν η οικογένεια του Project 667BDR εισέλθει σε υπηρεσία.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο (Project 955) οπλισμένο με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bulava έχει σχεδιαστεί για να γίνει ο στυλοβάτης των ρωσικών στρατηγικών ναυτικών πυρηνικών δυνάμεων για τις επόμενες δεκαετίες που θα έρθουν.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Project 955 μπορεί να μεταφέρει 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στερεού καυσίμου R-30 Bulava με βεληνεκές μεγαλύτερο των 8000 χιλιομέτρων (4971 μηλιών). Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Bulava διαθέτει πολλαπλών στόχων οχήματα επανεισόδου.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Project 955 είναι εξοπλισμένο με θάλαμο διαφυγής που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ολόκληρο το πλήρωμα.

Απόδοση/Μετάφραση από το “TASS.ru” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: