Ο Στρατός των ΗΠΑ αναζητεί εθελοντές που θα τρώνε επί τρεις εβδομάδες μόνο ξηρά τροφή. (Phillip Stewart/Flickr)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αναζητεί εθελοντές για να φάνε το φαγητό του, συγκεκριμένα για μια ερευνά διάρκειας 21 ημερών.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Στρατού των ΗΠΑ στο Νάτικ της Μασαχουσέτης καλεί προς βοήθεια για την μελέτη των φαινομένων που προκαλούνται από την κατανάλωση αυτού που ονομάζεται MRE’s, ή αλλιώς “γεύματα έτοιμα προς βρώση” (Meals Ready to Eat), το εγκιβωτισμένο αεροστεγώς σφραγισμένο γεύμα που τρώγεται από το στρατιωτικό προσωπικό στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Αναζητεί πληροφορίες σχετικά με την “υγεία του εντέρου”, στο πώς τα βακτηρία που ζουν φυσιολογικά στο πεπτικό σύστημα των ανθρώπων μπορούν να είναι πιο αποδοτικά με τα βελτιωμένα MRE.Η έρευνα θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των θρεπτικών ιδιοτήτων των γευμάτων.

Θα ζητηθεί από περίπου 60 συμμετέχοντες στην μελέτη να ζήσουν μόνο με MRE, νερό και μαύρο καφέ για τρεις εβδομάδες, και να είναι διαθέσιμοι οποιαδήποτε στιγμή στις ερευνητικές εγκαταστάσεις για τακτικές αιμοληψίες και άλλες ιατρικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι απο 18 έως 62 ετών, να μην έχουν ιστορικό γαστρεντερολογικών προβλημάτων και πρέπει να μην βρίσκονται σε προσπάθεια απώλειας βάρους.

Επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την μελέτη είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Στρατού των ΗΠΑ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το upi.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: