Σύμφωνα με φωτογραφία που αποδεσμευθηκε στον λογαριασμό του “Suliman Mulhmet” στο “Twitter”, η Τουρκία ίσως έχει αναπτύξει τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα “HAWK MIM-23” κοντά στο Χαλέπι της Συρίας. Την Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017, μια φωτογραφία κοινοποιήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “Twitter” που έδειχνε την ανάπτυξη ενός αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος μικρού βεληνεκούς “MIM-23 HAWK” μαζί με το ραντάρ ελέγχου πυρός στο εσωτερικό στης βόρειας συριακής επαρχίας του Χαλεπίου από τις τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν στο εσωτερικό της Συρίας.

Η εισβολή του τουρκικού στρατού στην Συρία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016, με την κωδική ονομασία από την Τουρκία ως «Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη», ήταν μια διασυνοριακή επιχείρηση από τον τουρκικό στρατό και τις ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος οδήγησε στην τουρκική κατοχή της βόρειας Συρίας. Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μεταξύ του του ποταμού Ευφράτη στα ανατολικά και της κατεχόμενης από τους αντάρτες περιοχή γύρω από την Αζαζ, στα δυτικά.

O τουρκικός στρατός ανέπτυξε το αντιαεροπορικό σύστημα “MIM-23 HAWK” στο Χαλέπι της Συρίας. (Η φωτογραφία προέρχεται από τον λογαριασμό του “Suliman Mulhem @SYR_Mulhem” στο “Twitter”.

O τουρκικός στρατός ανέπτυξε το αντιαεροπορικό σύστημα “MIM-23 HAWK” στο Χαλέπι της Συρίας. (Η φωτογραφία προέρχεται από τον λογαριασμό του “Suliman Mulhem

@SYR_Mulhem” στο “Twitter”.

Το κυβερνείο του βορείου Χαλεπίου είναι μια περιοχή σημαντικής στρατηγικής σημασίας για τον συριακό εμφύλιο πόλεμο, το οποίο νωρίτερα κατείχε κυρίως η τρομοκρατική οργάνωση του «Ντά’ες». Για το «Ντά’ες» ήταν η μοναδική τους πύλη για τα τουρκικά σύνορα.

Βίντεο αρχείου από την απελευθέρωση του Χαλεπίου

Η Τουρκία προετοιμάζεται για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία με την βοήθεια του νέου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (“FSA”), δυτικά του άξονα “Afrin- Deir Ballout”, “Qallat Samaan” και προς την ανατολική πλευρά των “Zouiyan”, “Douewir” και “Fiela”.

Το “HAWK” (“Homing All the Way Killer”) “MIM-23” είναι ένα παντός καιρού μικρού με μεσαίου βεληνεκούς υψομέτρου πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την αμερικανική αμυντική βιομηχανία “Raytheon”. Η ανάπτυξη του συστήματος “SAM” “HAWK” μεσαίου βεληνεκούς με ραντάρ ημιενεργής αναζήτησης ξεκίνησε το 1952 με τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) να αναθέτει σύμβαση μαζικής παραγωγής για τον πύραυλο στην “Raytheon”, το 1954.

Ο πύραυλος “MIM-23B” έχει ελάχιστο βεληνεκές εμπλοκής χιλίων πεντακοσίων μέτρων, μέγιστο βεληνεκές 35 χιλιομέτρων, ελάχιστο υψόμετρο εμπλοκής εξήντα μέτρων, μέγιστο υψόμετρο εμπλοκής δεκαοχτώ χιλιάδων μέτρων και πολεμική κεφαλή έκρηξης/διασποράς (“HE”) βάρους εβδομήντα πέντε κιλών. Είναι επίσης διαθέσιμοι κι άλλοι βελτιωμένοι πύραυλοι όπως οι: “MIM-23C, MIM-23D, MIM-23E/F, MIM-23G/H, MIM-23K/J” και “MIM-23L/M”.

Βίντεο αρχείου με τουρκικά Α/Α συστήματα “HAWK MIM-23” στην νότια Τουρκία.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: