Ο πύραυλος AGM-158 Joint Air-to-Surface Stand-off Missile (JASSM) έχει βεληνεκές μεγαλύτερο από 230 μίλια. (USAF)

Πρόσφατα, με την παράδοση του πρώτου πυραύλου πυραύλου πλεύσης μακρού πλήγματος Joint Air-surface Standof Missile – Extended Range ή JASSM-ER στη αεροπορική βάση Dyess στο Τέξας, η Διεύθυνση Εξοπλισμών της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) γιόρτασε ακόμα ένα ορόσημο.

Οι εκδόσεις των JASSM και JASSM-ER στην ουσία είναι ένας συμβατικός, καθοδηγούμενος, αυτόνομος, μεγάλου βεληνεκούς. αέρος-εδάφους πύραυλος. Tα βλήματα παρέχουν εστιασμένη δράση κατά την προσβολή καλά προστατευόμενων, μεγάλης αξίας στόχων.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δοκιμών και Ενσωμάτωσης του JASSM Kenneth Bandy, η παράδοση του πρώτου JASSM-ER θα προσδώσει μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες στα μαχητικά αεροσκάφη.
Αν και το μοναδικό αεροσκάφος που μπορεί να εξαπολύσει τον JASSM-ER είναι το βομβαρδιστικό B1-B Lancer, ωστόσο, αυτή, τη στιγμή γίνονται προσπάθειες να ενσωμάτωσης του και σε άλλα πολεμικά αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων των F-15E Silent Eagle, F-16 Fighting Eagle και B-52 Stratofortress

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: