Οχήματα Commando. (Φωτ: pitchengine.com)

Ο κολομβιανός Στρατός πρόκειται να προμηθευτεί 28 νέα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Commando Advanced από την εταιρεία Textron Marine & Land Systems, ο τηλεχειριζόμενος πύργος των οχημάτων θα είναι εξοπλισμένος με πολυβόλο .50 in. Η αξία της σύμβασης θα είναι 31,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η Textron ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας την 22 Αυγούστου και δήλωσε πως η Διοίκηση Αυτοκίνησης και Οπλισμού Αρμάτων (TACOM) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), ανέθεσε τη σύμβαση στην εταιρεία για λογαριασμό της Κολομβίας.

Στην ανακοίνωση της, η Textron λέει, πως τα πρώτα ΤΟΜΑ θα παραδοθούν στον Στρατό των ΗΠΑ ο οποίος θα αναλάβει και την μεταφορά στη Κολομβία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο και η ολοκλήρωση της προκειται να γίνει τον Απρίλιο του 2014.

Η εταιρεία πρόσθεσε πως η σύμβαση περιλαμβανει υπηρεσίες επισκευής δύο κατεστραμμένων TOMA του κολομβιανού Στρατού. Η Κολομβία, διαθέτει 39 ΤΟΜΑ Commando.

Το ΤΟΜΑ Commando Advanced είναι 60 εκατοστά του μέτρου μακρύτερο και έχει 15 εκατ. μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος σε σχέση με το κανονικό ΤΟΜΑ Commando, και διαθέτει χώρο για επιπρόσθετους στρατιώτες. Το όχημα διαθέτει σκάφος σχήματος “βε” (V) και ζυγίζει περίπου 16,5 τόνους.

Στην Διεθνή Αμυντική Έκθεση IDEX τον Φεβρουάριο, η Textron παρουσίασε εκδοσή του Commando με δυνατότητα μεταφοράς όλμου, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν. Η Textron έχει υπογράψει σύμβαση για την παράδοση 627 οχημάτων MSFV στο Αφγανιστάν μέχρι τα τέλη του 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε: Colombian Army Acquires 28 Additional COMMANDO Arm…

About The Author

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αρέσει σε %d bloggers: