Ο αστερισμός δορυφόρων του ρωσικού συστήματος παγκόσμιας πλοήγησης GLONASS. (un-spider.org)

Ο δορυφορικός αστερισμός του ρωσικού Δορυφορικού Συστήματος Παγκόσμιας Πλοήγησης (GLONASS) είναι πλήρως λειτουργικός παρέχοντας παγκόσμια κάλυψη δήλωσε την Τετάρτη 23.04.2014, ο Αρχηγός του Επιτελείου Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβάνωφ.

Συνολικά, η τροχιακή ομάδα δορυφόρων GLONASS αποτελείται απο 28 δορυφόρους,  εκ των οποίων, οι 24, βρίσκονται σε κανονική κατάσταση λειτουργίας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη λήψη σήματος GLONASS σε κάθε περιοχή του πλανήτη” δήλωσε, συμφωνά με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN), ο Ιβάνωφ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Πλοήγησης στην Μόσχα.

Πρόσφατα, το ρωσικό σύστημα πλοήγησης αναβαθμίστηκε και έχει αυξηθεί η ακρίβεια του, στα 2,9 μέτρα, περίπου ίση με το GPS, το οποίο έχει ακρίβεια 1,8 μέτρων είπε ο Ιβάνωφ.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε στο συνέδριο πως μελλοντικά,  ο νέος εξοπλισμός  θα εκτινάξει το σήμα του GLONASS κατά 100 τοις εκατό.

Το Δορυφορικό Συστήμα Παγκόσμιας Πλοήγησης (GLONASS) το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993, είναι ένα ρωσικό σύστημα πλοήγησης αντίστοιχο με το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (GPS) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Το δίκτυο παρέχει δεδομένα θέσης και ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο για επίγεια, θαλάσσια και ιπτάμενα αντικείμενα.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: