Η τσεχική αεροδιαστημική εταιρεία AERO Vodochody Aerospace ολοκλήρωσε, την 22α Δεκεμβρίου, την παρθενική πτήση του πρώτου εκπαιδευτικού/μαχητικού προ-παραγωγής αεροπλάνου Aero L-39NG στο αεροδρόμιο της Aero Vodochody.

Την νέα γενιά του τσέχικου εκπαιδευτικού αεριωθούμενου κυβερνούσαν οι πιλότοι δοκιμών της Aero,Ντέιβιντ Γιάχοδα και Βλάντιμιρ Τοβάρεκ. Το πρωτο αεροπλάνο προ-παραγωγής παρουσιάστηκε την 12η Οκτωβρίου παρουσία του Τσέχου πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις και αμυντικών αξιωματούχων από διάφορες χώρες.

Το αεροπλάνο L-39NG ειναι ενα σύγχρονο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό που σχεδιάστηκε ως ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα για τις σύγχρονες πολεμικές αεροπορίες. Το L-39NG βασίζεται στην αεροδυναμική φιλοσοφία του υφιστάμενου L-39 Albatros, αλλά χρησιμοποιεί τελευταίες τεχνολογίες και εξοπλισμό.

Η ισχύς παρέχεται από τον σύγχρονο κινητήρα FJ44-4M που διατίθεται από την υπηρεσία υποστήριξης κινητήρων TAP Blue για την εξασφάλιση πρωτοφανούς αξιοπλοΐας και προβλέψιμων εξόδων συντήρησης. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης ειναι προετοιμασμένα για την εκπαίδευση των μελλοντικών πιλότων των αεροπλάνων 4ης και 5ης γενιάς και μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των πελατών.

Το L-39NG ειναι εξοπλισμένο με πέντε σημεία ανάρτηση όπλων. Το αεροπλάνο διαθέτει επίσης ευρύ φάσμα τεχνολογιών προσομοίωσης, συμπεριλαμβανομένων της ενσωμάτωσης σε τακτικά κέντρα εξομοίωσης υψηλής τεχνολογίας με σκοπό να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης. Στρατηγικός εταίρος του έργου L-39NG ειναι η τσεχική εταιρεία Omnipol.

Αρέσει σε %d bloggers: