Όπως έχει μεταδοθεί ήδη από το “ArmyRecognition.Com”, το Περού και η Χιλή ενδιαφέρονται για την απόκτηση του πυραύλου κρουζ “BrahMos” που ανέπτυξε η Ινδία από κοινού με την Ρωσία με προϋπολογισμό $300 εκατομμύρια. Ιδίως εφόσον πραγματοποιήθηκε και η επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου από ένα “Sukhoi Su-30MKI’.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που αναφέρθηκαν από την “Financial Express”, οι “ένοπλες δυνάμεις της Χιλής ενδιαφέρονται για την αγορά του πυραύλου”. Πράγματι, υπήρξαν διαφορά ερωτήματα και από την περουβιανή κυβέρνηση κατά τους τελευταίους μήνες και πολλά περισσότερα από την στιγμή που οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις από ένα “Sukhoi Su-30MKI” ήταν επιτυχημένες. Για να προσπαθήσει να κατακτήσει την αγορά της λατινικής Αμερικής, ο “BrahMos” συμμετέχει στην έκθεση “FIDAE” που λαμβάνει χώρα στο Σαντιάγκο της Χιλής, από 3 ως 8 Απριλίου. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του “BrahMos” από ένα “Su-30MKI” εναντίον ενός ναυτικού στόχου, καθώς πολλές χώρες στην περιοχή επιλέγουν το μαχητικό “Sukhoi”.

Αξιωματούχος δήλωσε ότι η εταιρεία “BrahMos” καταχωρήθηκε στο μητρώο της κυβέρνησης της Χιλής, το οποίο θα βοηθήσει στις μελλοντικές πωλήσεις στην περίπτωση που οι συνομιλίες θα κορυφωθούν σε μια θετική εξέλιξη. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες ώστε οι ινδικές αμυντικές βιομηχανίες να συμμετέχουν στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της Χιλή. Οι αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων και των δύο πλευρών συναντήθηκαν σχετικά με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων στην ναυπήγηση πλοίων, συστημάτων ραντάρ, υποβρυχίων και κοινής εκπαίδευσης. “Η Χιλή αιτήθηκε επάκτια οπλικά συμπλέγματα στα οποία ο BrahMos δοκιμάστηκε στα τέλη του 2017 με προσβολές ακριβείας κατά τη διάρκεια δυο συνεχόμενων ήμερων -την μια χωρίς πολεμική κεφαλή και την άλλη με πολεμική κεφαλή”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ας θυμηθούμε ότι το όνομα του πυραύλου “BrahMos” προέρχεται από δύο ποταμούς – τον Βραχμαπούτρα στην Ινδία και τον Μόσχοβα στην Ρωσία. Ο πύραυλος “BrahMos” μπορεί να εκτοξευτεί από γης, πλοία, υποβρύχια και μαχητικά αεριωθούμενα. Σύμφωνα με ισχυρισμούς της κατασκευάστριας εταιρείας φέρεται να έχει ένα από τα καλύτερα δοκιμαστικά ποσοστά επιτυχία σε όλον τον κόσμο. Ο “BrahMos” ειναι ένας πύραυλος δύο σταδίων ο οποίος μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα πλεύσης των 2,8 Mach. Ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει μια συμβατική πολεμική κεφαλή των περίπου 300 κιλών. Στην θάλασσα, μπορεί να εκτοξευτεί είτε στην καθετή ή την κεκλιμένη διαμόρφωση.

Η “BrahMos Aerospace” δίδει ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη της εκτοξευόμενης από αέρος έκδοσης του πυραύλου που ονομάζεται “BrahMos-A”. Ο “BrahMos-A” ειναι ένας εκτοξευόμενος απο αέρος πύραυλος κρουζ (“ACLM”) που προορίζεται για τα μαχητικά αεριωθούμενα “Sukhoi Su-30MKI” (NATOϊκή κωδικοποιημένη ονομασία: “Flanker-H”) της ινδικής πολεμικής αεροπορίας (“IAF”). Ενα “Su-30MKI” της “IAF” εκτόξευσε με επιτυχία τον “ACLM” τον Νοέμβριο του 2017. “Η επιτυχημένη παρθενική δοκιμαστική εκτόξευση του “BrahMos ACLM” από το “Su-30MKI” θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα της “IAF” στις αεροπορικές επιχειρήσεις από μεγάλες αποστάσεις”, δήλωσε σε ανακοίνωση το ινδικό υπουργείο άμυνας.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: