Το Ρωσικό Ναυτικό παρέλαβε το “Κολπίνο”, το έκτο και τελευταίο υποβρύχιο Project 636.3 κλάσης Βαρσαβιάνκα. Και τα έξι κατασκευάστηκαν για τον Ρωσικό Στόλο Μαύρης Θάλασσας.

Η τελετή ύψωσης σημαίας η οποία σηματοδότησε την επίσημη είσοδο του υποβρυχίου στο στόλο έλαβε χώρα στα ναυπηγεία Αντιράλτι της Αγίας Πετρούπολης την 24η Νοεμβρίου. Τα ναυπηγεία Αντιράλτι ήταν υπεύθυνα για την κατασκευή όλων των υποβρυχίων της κλάσης.

“Τα ναυπηγεία Αντιράλτι έχουν κάνει εξαιρετική δουλεία με την ολοκλήρωση της σειράς υποβρυχίων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας. Αυτή είναι μια πολλή καλή πλατφόρμα για την έναρξη της κατασκευής μια ακόμα σειράς υποβρυχίων για τον Στόλο Ειρηνικού,” ανέφερε το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο δήλωση του διευθύνων συμβούλου των ναυπηγείων Αντιράλτι, Αλεκσαντάρ Μπουζάκοφ.

Οι εργασίες στην άλλη σειρά υποβρυχίων για τον Στόλο Ειρηνικού αναμένονται να αρχίσουν το 2017 με την ημερομηνία ολοκλήρωσης να έχει επιλεγεί το 2021, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι εργασίες στο έκτο υποβρύχιο του Στόλου Μαύρης Θάλασσας ξεκίνησαν το 2010. Το “Νοβοροσισκ“, το πρώτο υποβρύχιο του έργου (Project), εισήλθε στο Στόλο Μαύρης Θάλασσας τον Αύγουστο του 2014 με το “Ροστοφ ον Ντον” να ακολουθεί τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Τα δύο επόμενα υποβρύχια, “Σταρι Οσκόλ” και “Κρασνοντάρ”, παραδόθηκαν στο Ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον Ιούλιο και Νοέμβριο του 2015 καθώς το “Βελικι Νοβγκοροντ” παραλήφθηκε την 26η Οκτωβρίου 2016.

Τα υποβρύχια κλάσης “Κιλο” του έργου 636.6 είναι οπλισμένα με 18 τορπίλες και οχτώ πυραύλους επιφανείας-αέρος. Τα υποβρύχια μπορούν να φιλοξενήσουν 52 άτομα και να παραμείνουν στην θάλασσα για 45 ημέρες. Εκτοπίζουν 4000 τόνους όταν είναι βυθισμένα και 2000 τόνους όταν αναδύονται στην επιφάνεια και φτάνουν την ταχύτητα “άνω των 20 κόμβων” δήλωσε το Ρωσικό Ναυτικό.

Τα υποβρύχια είναι επίσης εξοπλισμένα με τους πυραύλους πλεύσης Kalibr. Πέρυσι, το υπουργείο Άμυνας είπε ότι το “Ροστόφ ον Ντον” πυροδότησε τους πυραύλους σε υποβρύχια κατάσταση από την Μεσόγειο Θάλασσα προσβάλλοντας δύο στόχους στην επαρχία της Ρακα στην Συρία την 8η Δεκεμβρίου.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navaltoday.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: