Αυτοκινούμενος εκτοξευτής διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-12M Topol. (Danner Møller Poulsen/Flickr)

Διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Topol (SS-25 Sickle) θα τεθούν σε πλήρη ετοιμότητα κατά τη διάρκεια ασκήσεων της Μεραρχίας στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων (SMF) Ταγκίλ στη περιοχή των Ουραλίων, δημοσίευσε την 9η Απριλίου το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) επικαλούμενο δήλωση του εκπροσώπου τύπου της SMF Συνταγματάρχης Ίγκορ Γεγκόροφ.

Στις ασκήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 13 Απριλίου, θα δοκιμαστεί η διαλειτουργικότητα και η ομαδική εργασία μεταξύ των υπομονάδων της Μεραρχίας, η αποτελεσματικότητα της διοίκησης και ελέγχου, καθώς και η εκτέλεση των αποστολών μάχης κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, δήλωσε ο Γεγκόροφ.

Η Μεραρχία Ταγκίλ επιθεωρείται επίσης από ειδική επιτροπή της SMF που θα αξιολογήσει το ηθικό του προσωπικού, τις επιχειρησιακές ικανότητες, και την ικανότητα να εκτελούν καθήκοντα σε κατάσταση συναγερμού και την αντιμετώπιση τρομοκρατίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του RN η SMF χρησιμοποιεί , τουλάχιστον 58 σιλό εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους SS-18 Satan, 160 αυτοκινούμενα πυραυλικά συστήματα Topol (SS-25 Sickle), 50 στατικά και 18 αυτοκινούμενα συστήματα Topol-M (SS-27 Sickle B) και 18 συστήματα RS-24 Yars.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: