Το πλήρωμα ενός στατικού πυραυλικού συστήματος παράκτιας άμυνας 4K44 Utyos (Νατοϊκή ονομασία: SS-C-1B Sepal) στην Κριμαία εξαπέλυσε έναν πύραυλο κρουζ έναντι θαλασσίου στόχου στο πλαίσιο των εξετάσεων πιστοποίησης επιχειρησιακής ετοιμότητας της ανεξάρτητης ταξιαρχίας πυραύλων και πυροβολικού της Ναυτικής Βάσης Νοβοροσίσκ του Στόλου Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

“Είκοσι λεπτά σε πτήση, ο πύραυλος κρουζ P-35 (SS-C-3 Styx) χτύπησε μια πλωτή επιφάνεια κόντρα πλακέ σε απόσταση περίπου 170 χιλιομέτρων μέσα στην θάλασσα”, ανέφερε το δελτίο τύπου.

Περίπου 15 πολεμικές μονάδες επιφανείας και πλοία υποστήριξης, αμφίβια αεροσκάφη ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων Beriev Be-12 (Mail), ελαφριά μεταφορικά αεροσκάφη An-26 (Curl) και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα διατέθηκαν από τον Στόλο Μαύρης Θάλασσας για να ασφαλίσουν την περιοχή από την ναυσιπλοΐα και για επιτηρούν τα αποτελέσματα των βολών.

©navyrecognition.com | Το 4K44 Utyos (Νατοϊκή ονομασία: SS-C-1B Sepal) στατικό πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας στην Κριμαία.

Το προστατευόμενο αντιπλοικό πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας 4K44 Utyos είναι ανεπτυγμένο πάνω σε βουνά 500 με 600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει τα εχθρικά πλοία μέσω των εκσυγχρονισμένων πυραύλων κρουζ P-35 οι οποίοι μεταφέρουν μια πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας που ζυγίζει έως 1000 κιλά. Το 4K44 Utyos έχει βεληνεκές περίπου 300 χιλιομέτρων και είναι αποτελεσματικό εναντίον ναυτικών απειλών σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα παράκτιας άμυνας Bastion (SS-C-5 Stooge) και Bal (SS-C- Sennight) που διαθέτει επίσης στο οπλοστάσιο της η ταξιαρχία επάκτιας άμυνας του Στόλου Μαύρης Θάλασσας.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: