Η Ρωσική Εθνοφρουρά (Ρασγκβάρντια – Росгвардия) παρέλαβε οχήματα 6Χ6 της κατηγορίας “ανθεκτικά σε νάρκες – προστατευόμενα από ενέδρες” (MRAP) Ural-VV που κατασκευάζονται από το Εργοστάσιο Αυτοκίνητων (Ural AZ) όπως δήλωσε στο Jane’s πηγή από την Ρασγκβάρντια.

“Το Ural-432009 [Ural-VV] έχει υιοθετηθεί από την Ρασγκβάρντια, και ήδη η υπηρεσία έχει αρχίσει να παραλαμβάνει το MRAP. Το όχημα ειναι ανάμεσα στις πλατφόρμες που διαμορφώνουν την ραχοκοκκαλιά των μηχανοκίνητων στρατευμάτων της Ρασγκβάρντια,” δήλωσε η πηγή. Ωστόσο, η πηγή αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των Ural-VV που ειναι υπο παραλαβή.

Το Ural-VV βασίζεται στο φορτηγό παντός εδάφους Ural-4320 και μπορεί να παραδοθεί σε δύο διαμορφώσεις -Ural-432009-31 και Ural-432009-73- με τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων να διαφέρουν. Το όχημα μπορεί να εφοδιαστεί με τον κινητήρα YaMZ-238M2 των 240 ίππων ή τον πετρελαιοκινητήρα YaMZ-53642 των 285hp αντίστοιχα, συζευγμένο με χειροκίνητη μετάδοση, είτε με την πέντε σχέσεων YaMZ-2361 ή με την εννιά σχέσεων ZF 9S 1310 TO.

Αναλόγως με την έκδοση, το Ural-VV ζυγίζει 17600 κιλά ή 18500 κιλά, έχει ανωτάτη ταχύτητα 85 ή 90 χιλιομέτρων ανά ώρα και μεταφέρει 3000 ωφέλιμο φορτίο.

Το φορτηγό διαθέτει σκάφος μονοκόμματης κατασκευής (monocoque)  ενισχυμένο με αντιθραυσματική επένδυση με τρεις πλευρικές θύρες και δύο οπίσθιες θύρες. Το όχημα ελέγχεται απο εναν οδηγό και μεταφέρει μέχρι 14 στρατιώτες σε καθίσματα μετριασμού-ανατιναξής (blast-mitigating seat). Το σκάφος προσφέρει προστασία έναντι σφαιρών ατσάλινου πυρήνα των 5,56 και 7,62 χιλιοστών (Επιπεδο Br4), ενω η εμπρόσθια θωράκιση παρέχει προστασία έναντι διατρητικών σφαιρών 7,62 χιλ. (Επιπεδο Br5). “Το Ural-VV αντέχει την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με 2 κιλά TNT,” δήλωσε η πηγή.

Τα φορτηγά Ural-VV MRAP της Ρασγκβάρντια δεν μεταφέρουν οπλισμό, αλλά “μπορεί να εγκατασταθεί ένας τηλεχειριζόμενο σταθμός όπλων,” δήλωσε η πηγή.

Dmitry Fediushko

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: