Σύμφωνα με τον Αλέξάντερ Κονγιούχοφ, τον γενικό διευθυντή του κατασκευαστή αεροπλάνων Tupolev, η εταιρεία παρέλαβε σύμβαση από το ρωσικό υπουργείο άμυνας για να διενεργήσει τον εκσυγχρονισμό του στρατηγικού βομβαρδιστικού και φορέα πυραύλων Tu-95MSM.

“Η πρώτη πτήση του Tu-95MSM αναμένεται στα τέλη του 2019”, δήλωσε ο επικεφαλής της Tupolev.

Σημείωσε επίσης ότι η απόφαση να αναβαθμιστεί ο στόλος των στρατιωτικών αεροπλάνων Tu-95MSM θα ληφθεί από το υπουργείο άμυνας μετά απ’ τα αποτελέσματα των κρατικών δοκιμών.

Επιπλέον, ειναι υπό εξέλιξη οι κρατικές δοκιμές του στρατηγικού φορέα πυραύλων Tu-95MSM με τον αναβαθμισμένο κινητήρα NK-12MPM.

Όπως μεταδόθηκε, αυτή τη στιγμή σε προγραμματισμένη βάση, διεξάγονται μεγάλες επισκευές και αναβαθμίσεις στους στρατηγικούς φορείς πυραύλων Tu-160 και Tu-96MSM, οι οποίες επιμηκύνουν σημαντικά την επιχειρησιακή ζωή τους. Επίσης, η Tupolev εργάζεται στη δημιουργία πρωτοτύπων του εκσυγχρονισμένου εκ βάθους αεροπλάνου Tu-160.

Ο επικεφαλής της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Βλάντιμιρ Σαμάνοφ, δήλωσε ότι τα αεροπλάνα Tu-160 και Tu-95MS αναβαθμίζονται για την χρήση των νέων πυραύλων πλεύσης μεγάλου βεληνεκούς.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: