Ο Στόλος Βαλτικής έχασε δύο από τους κορυφαίους διοικητές του σε μία σαρωτική καρατόμηση αξιωματικών από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικός ιστότοπος αναμετέδωσε ότι ο Αρχηγός, Ναύαρχος Βίκτορ Κραβτσουκ, αντικαταστάθηκε από τον πρώην Ουκρανό Ναύαρχο Σεργκέι Γελισεγεφ, ο οποίος καταζητείται στην Ουκρανία με την κατηγορία της προδοσίας.

Ο Ναύαρχος Βίκτορ Κραβτσουκ, αρχηγός του στόλου Βαλτικής, και ο επιτελάρχης του Στόλου, Σεργκέι Ποπώφ, ήταν ανάμεσα στους 50 υψηλόβαθμους ναυτικούς διοικητές που καρατομήθηκαν από τις θέσεις τους αφότου ο Στόλος υποβλήθηκε σε μια μηνιαία επιθεώρηση που ολοκληρώθηκε την 10η Ιουνίου. Η επιθεώρηση διαπίστωσε ανικανότητα, ελλείψεις στην εκπαίδευση και παραπληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση του Στόλου.

“Ο υπουργός Άμυνας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας εξέφρασαν έντονη και αποφασιστική κριτική στην ενεργεία των αξιωματούχων για τις σοβαρές ελλείψεις που αποκαλύφθηκαν για την υπηρεσία τους. Σχετικά με τα αποτελέσματα της επιθεώρησης και συζήτησης κατά την συνάντηση του συμβουλίου, ο διοικητής του Στόλου Βαλτικής, ο Επιτελάρχης του Στόλου, όπως επίσης και αριθμός άλλων αξιωματούχων απολυθήκαν από τον υπουργό Άμυνας για διάφορες παραλείψεις στην επιχειρησιακή εκπαίδευση, όπως επίσης και στην στρέβλωση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί με τις αναφορές τους,” ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπηρεσία τύπου του υπουργείου Άμυνας.

Ο Κραβτσουκ αντικαταστάθηκε από τον Ναύαρχο Σερκέι Γελισεγεφ, τον πρώην Ναύαρχο του Ουκρανικού Ναυτικού ο οποίος εντάχθηκε στον Ρωσικό Στρατό κατά την απόσχιση της Κριμαίας το 2014 απο τη Ρωσία ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ukraine Today, επικαλούμενος το ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Fontanka.ru.
O Γελισεγεφ είναι ο μοναδικός υψηλόβαθμος αξιωματικός του Ναυτικού που διατηρεί την θέση του μετά την εκκαθάριση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Ο Γελισεγεφ ήταν ο πρώην υπαρχηγός του Ουκρανικού Ναυτικού, και παραμένει καταζητούμενος στην Ουκρανία, κατηγορείται για προδοσία, λιποταξία και άλλα εγκλήματα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Upi.com για την Προέλαση.

 

 

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: