Η φρεγάτα INS Teg (F45) κατά τη γενέθλια παρέλαση των 823 ετών του λιμένα του Αμβούργου. (Πηγή: Wikipedia)

Η τελευταία από τις τρεις φρεγάτες που κατασκευάζει η Ρωσία για την Ινδία στο ναυπηγείο Γίνταρ στο θύλακα του Καλίνινγκραντ έχει ολοκληρώσει τις θαλάσσιες δοκιμές των όπλων της, δημοσίευσε την Τετάρτη 17 Απριλίου το RIA Novosti (RN) επικαλούμενο δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ναυπηγείου.

Η φρεγάτα κλάσης Talwar πραγματοποίησε δοκιμές λειτουργικότητας την 14η Μαρτίου και πήρε έγκριση για το τελικό στάδιο δοκίμων την 4η Απριλίου δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Σεργκέι Μιχαηλώφ.

Νωρίτερα την Τετάρτη 17 Απριλίου η φρεγάτα προσέβαλε επιτυχώς με το πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος ιπτάμενο στόχο που πετούσε 50 μέτρα πάνω απο τη θάλασσα, πρόσθεσε ο Μιχαηλώφ.

Το ινδικό πλήρωμα της φρεγάτας πρόκειται να ολοκληρώσει την εν πλω εκπαίδευση εντός των επόμενων ημερών όπου και θα επιστρέψει στο ναυπηγείο για την τελική επιθεώρηση.

Η φρεγάτα πρόκειται να παραδοθεί στο Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό τον Ιούνιο.

Το 2006 Ρωσία και Ινδία υπέγραψαν σύμβαση, αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την κατασκευή τριών τροποποιημένων φρεγατών κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Krivak III, γνωστές και ως κλάσης Talwar.

Η πρώτη φρεγάτα, INS Teg, εισήλθε σε υπηρεσία στο ινδικό Πολεμικό Ναυτικό την 27η Απριλίου 2012, και η δεύτερη, η Tarkash, αφίχθηκε στο λιμάνι της Μουμπαι την 30η Δεκεμβρίου 2012.

Και οι τρεις φρεγάτες είναι οπλισμένες με οχτώ υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Brahmos.

Είναι, επίσης, εξοπλισμένες με ένα πυροβόλο 100 χιλιοστών, σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος, Shtil, δύο πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Kashtan, δύο δίδυμους εκτοξευτές τορπιλών των 533 χιλ. και ένα ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: