Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-30. (©Vitaly V. Kuzmin)

Πιλότοι της Ναυτικής Αεροπορίας του Στόλου Μαύρης Θάλασσας ξεκίνησαν τις πτήσεις με τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου Su-30, τα αεροσκάφη σταθμεύουν στην Κριμαία. Τα τρία πρώτα μαχητικά αεροσκάφη έχουν ήδη εκτελέσει πτήσεις στον εναέριο χώρο της Κριμαίας, ανακοίνωσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Πέντε πληρώματα ολοκλήρωσαν τα απαιτούμενα μαθήματα επανεκπαίδευσης τον προηγούμενο χρόνο. Πρόσφατα μία ακόμη ομάδα πιλότων έφτασε στο Yeysk με σκοπό να εκπαιδευτούν στα εν λόγω μαχητικά. Ειδικοί της ναυτικής αεροπορίας συμπεριέλαβαν επίσης σε υπηρεσία και τα μη επανδρωμένα αερόχηματα (UAV) Orlan-10, οι στρατιωτικές μονάδες δεν έχουν ξανά χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο τύπο,»
πρόσθεσε το υπουργείο.

«Τα αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου Su-30 πρόκειται τελικά να αντικαταστήσουν τα αεροσκάφη Su-24 τα οποία αποτελούν τον πυρήνα της αεροπορίας του Στόλου Μαύρης Θάλασσας,» ανακοίνωσε με ανακοίνωση τύπου την Πέμπτη η υπηρεσία τύπου του Στόλου.

Τα συγκεκριμένα μικρά αεροχήματα είναι εξοπλισμένα με κάμερες και έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν εναέρια επιτήρηση υπο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Με σκοπό να βελτιωθούν οι ικανότητες τους, οι ειδικοί χρησιμοποιούν τα UAV για την εκτέλεση καθημερινών πτήσεων πάνω από το πεδία βολής του ναυτικού και να επιτηρούν την ποιότητα της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Απόδοση απο το rbth.co.uk για την Προέλαση

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: