Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε ότι δέκα αναχαιτιστικά “MiG-31” (ΝΑΤΟϊκή κωδικοποίηση: “Foxhound”) εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους “Kinzhal” (“Στιλέτο”) που μπορούν να διατρυπήσουν αεράμυνες βρίσκονται σε δοκιμαστική υπηρεσία και ειναι έτοιμα προς χρήση.

“Το ‘MiG-31’ ειναι ο φορέας [του υπερηχητικού πυραύλου ‘Kinzhal’), το αεροσκάφος αυτό ειναι το καταλληλότερο για να επιταχύνει τον πύραυλο στις απαιτούμενες ταχύτητες και στα ιδανικά υψόμετρα. Για να επιβεβαιώσετε ότι αυτο δεν ειναι κάποιου είδους εξωτικό σύστημα: σήμερα δέκα αεροσκάφη βρίσκονται σε δοκιμαστική επιχειρησιακή υπηρεσία και ειναι έτοιμα για χρήση ανάλογα με την κατάσταση”, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ στο ραδιοτηλεοπτικό δικτυο Σβέζντα.

Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ, ειναι ένα από τα τέσσερα όπλα, για τα οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πουτιν αναφέρθηκε κατά την ομιλία του προς τους βουλευτές νωρίτερα αυτό το έτος.

“Ειναι ένα σύγχρονο όπλο: ένας υπερηχητικός πύραυλος αυξημένου βεληνεκούς, ο οποίος, στην πραγματικότητα, μπορεί να διατρυπήσει αντιαεροπορικές και αντιπυραυλικές άμυνες. Είναι άτρωτος και έχει πολύ ισχυρή μαχητική ισχύ και ικανότητες”, διευκρίνισε ο Μπορισοφ.

Το υπερηχητικό αναχαιτιστικό αεροσκάφος “Mikoyan MiG-31” εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως ένα από τα ταχύτερα μαχητικά αεριωθούμενα στον κόσμο, ακόμα και αν δημιουργήθηκε κατά την σοβιετική εποχή. Το αεριωθούμενο μπορεί να αναχαιτίσει πυραυλους κρουζ αλλά και το αεροσκάφος που τους εξαπέλυσε, συμπεριλαμβανομένων χαμηλά ιπτάμενων πυραύλων και να παρέχει στρατηγική υποστήριξη σε περιοχές χωρίς αντιαεροπορικά συστήματα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “SputnikNews.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: