Οι τρόπιδες των δύο πρώτων πλοίων της Ρωσία του νέου έργου (project) 22800 μικρών κορβετών κατευθυνόμενων πυραύλων τοποθετήθηκαν την 24η Δεκεμβρίου στο ναυπηγείο Πέλα στην Αγία Πετρούπολη.

Σχεδιασμένα από το Κεντρικό Ναυτικό Γραφείο Σχεδιασμού Αλμαζ, τα σκάφη – Uragan και Taifun – έχουν προγραμματιστεί να εισέλθουν σε υπηρεσία το 2017 και 2018, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας την 23η Δεκεμβρίου.

Έχει προγραμματιστεί η μαζική παραγωγή τουλάχιστον 18 μονάδων.

Η κλάση Project 22800 θα αντικαταστήσει τις φρεγάτες κλάσης Admiral Grigorovich Project 11356, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με ουκρανικούς κινητήρες. Η νέα κλάση διαθέτει ισχυρότερους ρωσικής κατασκευής κινητήρες με επιπλέον οπλικά συστήματα.

Ο υποναύαρχος Βικτορ Μπουρσούκ, ο υπαρχηγός των ναυτικών οπλισμών, δήλωσε ότι ο κεντρικός οπλισμός των κορβετών θα είναι οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι πλεύσης Kaliber NK και τα πυροβόλα A-190 των 100 χιλιοστών.

Θα έχουν εκτόπισμα 800 τόνων και μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη των 30 κόμβων και θα πλέουν 3000 ναυτικά μίλια μακρυά από την βάση τους και η αυτονομία τους θα είναι διάρκειας 15 ημερών.

Βίντεο με το ναυτικό πυροβόλο A-190.

Απόδοση/Μετάφραση από: IHS Janes & sputniknews.com για την Προέλαση

Αρέσει σε %d bloggers: