Εξοπλισμός ψηφιακού στρατιώτη Ratnik. (strikehold.net)

Ο εγχώριας κατασκευής εξοπλισμός “Μελλοντικού Στρατιώτη”  Ratnik θα ενταχθεί σε υπηρεσία με τους στρατιώτες του Ρωσικού Στρατού από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η είσοδος σε υπηρεσία του εξοπλισμού Ratnik έχει επανειλημμένως αναβληθεί λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στην επιλογή των εξαρτημάτων τυφεκίου, τα οποία ίσως να περιλαμβάνουν το νέο τυφέκιο εφόδου AK-12 της Καλάσνικοφ.


Σύμφωνα με το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) αυτή τη στιγμή ο εξοπλισμός  Ratnik βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών απο τους Ρώσους Αλεξιπτωτιστές.

O Ratnik αποτελείται απο 50 εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων φορητών όπλων, αλεξίσφαιρων γιλέκων, συσκευών πλοήγησης και επικοινωνίας όπως επίσης και σύστημα παροχής ισχύος και υποστήριξης ζωής.[youtube=http://youtu.be/V5eRPqVnz4A]

Ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους απλούς πεζικάριους, αλεξιπτωτιστές, χειριστές φορητών εκτοξευτών πυραύλων, χειριστές βαρέως οπλισμού-πολυβολητές, οδηγούς και καταδρομείς.

Πολλές άλλες χώρες διαθέτουν σε εξέλιξη παρόμοια προγράμματα εξοπλισμού μελλοντικού στρατιώτη στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ με το Land Warrior, Η Γερμανία με το IdZ, το Ηνωμένο Βασίλειο με το Fist, η Ισπανία με το COMFUT, η Σουηδία με το IMESS και η Γαλλία με το FELIN.[youtube=http://youtu.be/bSpcgZsKMog]

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: