Επιθετικό ελικόπτερο Mi-28N της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. (Airliners.Net)

Περίπου τρία χρόνια θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η εξέλιξη του πέμπτης γενιάς επιθετικού ελικοπτέρου όπου θα  ακολουθήσουν οι δοκιμές του πρωτοτύπου, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στο RIA Novosti.

Το Mi-28NM, η εκσυγχρονισμένη έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28N Night Hunter το οποίο αναβαθμίστηκε στα πρότυπα ενός Ε/Π πέμπτης γενιάς, βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης από το 2008.

Νομίζω πως δεν θα χρειαστούμε περισσότερα από τρία χρόνια για να εξελίξουμε την νέα εκσυγχρονισμένη έκδοση του ελικοπτέρου Mi-28N είπε ο Αντρέι Σιμπίτοβ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Russian Helicopters.

O Σιμπίτοβ δεν διευκρίνισε τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού επιθετικού ελικοπτέρου, αλλά, νωρίτερα, μιλώντας στα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης είπε πως τα κριτήρια για το πέμπτης γενιάς ελικόπτερο πρέπει να περιλαμβάνουν χαμηλή υπογραφή ραντάρ, εκτεταμένο βεληνεκές επιχειρησιακής πτήσης, προηγμένο σύστημα πυρός, τη δυνατότητα αντιμετώπισης μαχητικών αεροσκάφων και να έχει μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη των 600 χιλιομέτρων ανά ώρα.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: