Οι εργασίες έρευνας και ανάπτυξης (“R&D”) για την κατασκευή του υποβρυχίου πέμπτης γενιάς πολλαπλού ρόλου “Χασκι” πρόκειται να αρχίσουν το 2019, σύμφωνα με την ετήσια ανακοίνωση του γραφείου μελετών “Μαλαχίτ” που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη.

“Η ‘R&D’ για την κατασκευή του πέμπτης γενιάς υποβρυχίου κλάσης ‘Χασκι’, που προβλέπεται από το πρόγραμμα εξοπλισμών για το 2018-2027, πρόκειται να αρχίσει το 2019”, όπως αναφέρθηκε.

Το 2017 το γραφείο μελετών “Μαλαχίτ” σχεδίασε την τεχνική αντίληψη του μελλοντικού πυρηνικού υποβρυχίου πολλαπλού ρόλου. “Οι εργασίες περιελάμβαναν την σχεδίαση ενός υποβρυχίου νέας γενιάς στο πλαίσιο των αμυντικών προμηθειών 2016-2018. Οι συνολικές επενδύσεις περιλαμβάνουν ₽584,2 εκατομμύρια ρούβλια και προέρχονται από τα καθαρά κέρδη του γραφείου”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Το 2017 δοθήκαν οι τεχνικές λύσεις για το μελλοντικό πυρηνικό υποβρύχιο πολλαπλού ρόλου και προσφέρθηκαν αρκετές επιλογές. Το 2018 το γραφείο θα προσδιορίσει την προκαταρκτική σχεδίαση αφότου οι ειδικοί του ναυτικού μελετήσουν τις προτάσεις.

Μάθετε περισσότερα για το υποβρύχιο “Χάσκι” εδώ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “NanyRecognition.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: