Το νέο ρωσικό μελλοντικό αεροσκάφος αεροκίνητου συστήματος ελέγχου και προειδοποίησης (AWACS) A-100 εκτέλεσε την πρώτη πτήση καθώς υποβάλλεται στο νέο στάδιο κρατικών προκαταρκτικών πτήσεων, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

“Το τελευταίο πολυλειτουργικό αεροσκάφος αεροκίνητου συστήματος ελέγχου και προειδοποίησης (AWACS) A-100 ξεκίνησε το πρόγραμμα προκαταρκτικών πτήσεων και πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση,” ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το A-100 είναι μια τροποποιημένη έκδοση του στρατηγικού μεταφορικού Il-76MD-90A (Ilyushin). Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με ψηφιακό σύστημα πλοήγησης και ψηφιακά συστήματα ελέγχου στο “γυάλινο” πιλοτήριο του, μαζί με τον νέο ραδιοσημαντήρα δυο ζωνών με κεραιοστοιχία συμφασικών στοιχείων που κατασκευάζεται από την εταιρεία μηχανικής ραδιοελέγχου Vega.

“To πολυλειτουργικό αεροσκάφος αεροκίνητου συστήματος ελέγχου και προειδοποίησης (AWACS) A-100 αναπτύχθηκε λόγω της εμφάνισης νέων κλάσεων στόχων και της δημιουργίας αεροποριών με νέας γενιάς μαχητικά πολλαπλών ρόλων. Οι δυνατότητες του ξεπερνούν σημαντικά τόσο τα εγχώρια και ξένα ανάλογα, συμπεριλαμβανομένου και του AWACS E-3 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ,” δήλωσε το ρωσικό υπουργείο.

Το A-100 απογειώθηκε για πρώτη φορά την 18η Νοεμβρίου 2017 για τον έλεγχο των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, ηλεκτρονικών βοηθημάτων πτήσης και τον εξοπλισμό αεροπορικής σκόπευσης.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: