Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 πέταξαν πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα για περίπου δέκα ώρες και σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδευόταν από μαχητικά αεριωθούμενα της Βενεζουέλας, όπως ανάφερε την Τετάρτη η υπηρεσία ενημέρωσης του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

“Κατά τη διάρκεια της διεθνούς επίσκεψης της αντιπροσωπείας των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, πιλότοι των στρατηγικών βομβαρδιστικών πέταξαν μαζί με μαχητικά αεριωθούμενα Su-30 και F-16 της Εθνικής Μπολιβαριανής Στρατιωτικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας. Οι πιλότοι των δύο χωρών εκπαιδεύθηκαν στην αεροπορική συνεργασία κατά την εκτέλεση αεροπορικών αποστολών,” πρόσθεσε το υπουργείο.

Το γραφείο ενημέρωσης συμπλήρωσε ότι οι πτήσεις εκτελέστηκαν με πλήρη σεβασμό των διεθνών κανονισμών χρήσης εναέριου χώρου.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας μετέδωσε τη Δευτέρα οτι δυο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, ενα στρατηγικό μεταγωγικό αεριωθούμενο An-124 Ruslan και ένα αεριωθούμενο επιβατικό μεγάλης εμβέλειας Il-62 των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έφτασαν στην Βενεζουέλα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη πτήση αυτού είδους για τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160. Τα αεροσκάφη είχαν επισκεφθεί νωρίτερα την Βενεζουέλα τον Σεπτέμβριο 2008, και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2013.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: