Η ρωσική επιχείρηση Σβάμπε προσφέρει το νεο περισκόπιο αρχηγού πληρώματος άρματος μάχης (ΑΠΜΑ) PPNK για να προσφέρει στους ΑΠΜΑ την ικανότητα της ενισχυμένης επιτήρησης και πρόσκτησης στόχων.

Σύμφωνα με τον Ρώσο προμηθευτή αμυντικών εξοπλισμών Σβάμπε το σταθεροποιημένο σκοπευτικό PPNK έχει μέγιστο βεληνεκές εντοπισμού και αναγνώρισης 3500 μέτρων. Το θερμικό κανάλι του διαθέτει τέσσερα οπτικά πεδία, τα οποία είναι: Αναγνώριση (24Χ18°), ευρύ πεδίο (9Χ6,75°), στενό πεδίο (3Χ2,25°) και ηλεκτρονική μεγέθυνση (1,5Χ1,12°). Το σύστημα σκόπευσης ζυγίζει περίπου 70 κιλά και καλύπτει πεδιο τομέα ανύψωσης από -15 έως 65°. Λειτουργεί με ηλεκτρική τάση 22 έως 29V.

Η εταιρεία δήλωσε ότι εκτός απο την τοποθέτηση του στα άρματα μάχης, μπορεί να εγκατασταθεί επίσης στα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σειράς BMP και αερομεταφερόμενα οχήματα μάχης BMD προς ενίσχυση των ικανοτήτων τους.

Πολλά από τα παλιά ρωσικά άρματα μάχης είναι εξοπλισμένα με σκοπευτικά ενίσχυσης εικόνας, τα οποία έχουν περιορισμένες ικανότητες όσον αφορά το βεληνεκές.

Τα συστήματα θερμικής παρατήρησης μπορουν να εντοπίσουν και αναγνωρίσουν στόχους, σε πολύ μεγαλύτερα βεληνεκή και σε κάθε καιρική κατάσταση, οπότε παρέχουν σημαντική ενίσχυση στις ικανότητες της πλατφόρμας.

Πηγή: Janes.com

Αρέσει σε %d bloggers: