Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία καθώς ο Πρωθυπουργός της χώρας Μπιλαλί Γιλντιρίμ αναγνώρισε σε δηλώσεις του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πραξικόπημα από μερίδα των ένοπλων δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή η γέφυρα του Βοσπόρου αλλά και του Σουλτάνου Φατιχ Μεχμέτ έχουν αποκλειστεί από στρατιωτικά οχήματα ενώ σύμφωνα με το CNN Turkey στρατιωτικά οχήματα και μονάδες του στρατού έχουν αναπτυχθεί στις εισόδους της γέφυρας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ανώνυμες πηγές της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρουν σε διεθνή πρακτορεία ότι στρατιωτικές κινήσεις έχουν καταγραφεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan το σύνολο των δυνάμεων της αστυνομίας στην Άγκυρα έχει τεθεί σε επιφυλακή. Παρά το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κλείσει, μαρτυρίες κάνουν λόγο για πτήσεις αεροσκαφών και στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

Πηγή: kathimerini.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: