Δύο συστοιχίες ολλανδικών αντιπυραυλικών συστημάτων Πάτριοτ, που έχουν αποσταλεί στην Τουρκία μετά από αίτημα της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ για εξουδετέρωση οποιασδήποτε απειλής από τη Συρία, αναπτύχθηκαν στη νότια πόλη των Αδάνων και είναι έτοιμες προς χρήση. (Πηγή: todayszaman)

Οι πρώτες από τις έξι συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ που έχουν σταλεί από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη επίθεση από την πλευρά της Συρίας τοποθετήθηκαν το Σάββατο και είναι έτοιμες προς χρήση.

ΗΠΑ, Γερμανία και Ολλανδία έστειλαν από δύο συστοιχίες η κάθε μία μετά το αίτημα της Άγκυρας για ενίσχυση της αεράμυνας της με το βλέμμα στον εμφύλιο στη Συρία.

Τους τελευταίους 22 μήνες που μαίνεται η κρίση στη Συρία έχουν σημειωθεί πολλές φορές περιστατικά με συριακά πυρά που έπληξαν το τουρκικό έδαφος στα σύνορα των δύο χωρών προκαλώντας τουρκικά αντίποινα.

Η συστοιχία Πάτριοτ που απέστειλε η Ολλανδία κι αποτελείται από πέντε εκτοξευτήρες πυραύλων αναπτύχθηκε δίπλα σε αεροδρόμιο στα Άδανα, την πόλη του 1,6 εκατομμυρίων κατοίκων, που απέχει 120 χιλιόμετρα από τη συριακή μεθόριο.

Δεύτερη συστοιχία εγκαταστάθηκε σε αμερικανική-τουρκική αεροπορική βάση ανατολικά της πόλης.

 

Newsroom

Αρέσει σε %d bloggers: