Αντιαεροπορικό σύστημα HAWK της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (180 Μ/ΚΒ). (ΓΕΕΘΑ)

Η SAAB θα προσφέρει υπηρεσίες επέκτασης της επιχειρησιακής λειτουργίας του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς HAWK RBS97 των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το αντιαεροπορικό σύστημα, αρχικά κατασκευασμένο από την Raytheon, αποτελεί το βασικό στοιχείο της Σουηδικής αεράμυνας, με ικανότητα καταστροφής ιπτάμενων στόχων σε μεγάλο ύψος και απόσταση των 25 μιλίων περίπου.

«Η συντήρηση επέκτασης του επιχειρησιακού κύκλου ζωής θα παρέχει νέες δυνατότητες στο σύστημα, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των σημερινών αεροπορικών απειλών,» δήλωσε η SAAB κατά την ανακοίνωση ανάθεσης της σύμβασης από την Διεύθυνση Αμυντικού Εξοπλισμού (FMV).

Το έργο θα περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στο υλικό και το λογισμικό σε όλα τα στοιχεία του συστήματος όπως το υψηλής ισχύος ραντάρ, τον εκτοξευτή πυραύλων και την μονάδα διοίκησης μάχης.

Η SAAB ανακοίνωσε ότι η εκπλήρωση της σύμβασης θα απαιτήσει την πρόσληψη προσωπικού με τεχνογνωσία μηχανικής στο hardware και λογισμικό και η πιθανότητα προσωρινής μεταφοράς προσωπικού από το Σύνταγμα Αεράμυνας της Σουηδίας στην SAAB διερευνάται.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την εγκατάσταση νέων δυνατοτήτων στο σύστημα με την εκτέλεση αναβαθμίσεων σε όλα τα στοιχεία.

Η SAAB δεν αποκάλυψε την αξία της σύμβασης.

Απόδοση/Μετάφραση από το upi.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: