Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ τύπου F-22 εξαπέλυσαν φωτοβολίδες, την Τετάρτη, ως προειδοποίηση μετά την είσοδο δύο ρωσικών Su-25 σε περιοχή πράσινης ζώνης, στον εναέριο χώρο ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Έρικ Παχον, δήλωσε ότι τα F-22 παρείχαν στήριξη σε χερσαίες δυνάμεις όταν τα ρωσικά αεροπορικά εισήλθαν στον εναέριο χώρο κοντά στο Αλμπού Καμάλ. Το περιστατικό διήρκεσε 40 λεπτά, και αργότερα αμερικανοί αξιωματούχοι ήρθαν σε επαφή με τους Ρώσους.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, σε ένα σημείο ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε τόσο πολύ που το ένα F-22 αναγκάστηκε να προβεί σε ελιγμούς ώστε να αποφευχθεί εναέρια σύγκρουση.

Όπως αναφέρεται από την πλευρά του Πενταγώνου, από τον Νοέμβριο ρωσικά αεροσκάφη πετούν από έξι έως οκτώ φορές την ημέρα στην πράσινη ζώνη.

«Είναι δύσκολο για εμάς να διακρίνουμε εάν οι ενέργειες αυτές των ρώσων πιλότων συντελούνται με συγκεκριμένο σκοπό ή εάν πρόκειται για λάθος. Προβληματιζόμαστε γιατί θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε ρωσικό αεροσκάφος επειδή οι ενέργειές του μοιάζουν απειλητικές για τις δικές μας εναέριες ή χερσαίες δυνάμεις» σημειώνουν συγκεκριμένα.

Πηγή: reuters.com

Αρέσει σε %d bloggers: