Η πρώτη παρτίδα των τεσσάρων αναβαθμισμένων ταϊβανέζικων μαχητικών αεριωθούμενων F-16 στη διαμόρφωση F-16V θα εισέλθουν στην ενεργό υπηρεσία μέσα στους έξι επόμενους μήνες, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.

Το έργο “Αναγέννηση του Φοίνικα” (鳳展專案), που παραγγέλθηκε πέρυσι από την Lockheed Martin, θα αναβαθμίσει τα 144 μαχητικά αεριωθούμενα F-16A/B της Ταϊβάν στην τελευταία τους έκδοση, με την ονομασία V από το Viper, με συνολικό κόστος NT$110 δισεκατομμύρια νέα δολάρια Ταϊβάν (NT$) περίπου $3,58 δισ. δολάρια ΗΠΑ, όπως μετέδωσε η Κεντρική Ειδησεογραφική Υπηρεσία (CNA).

Τα τέσσερα πρώτα που αναβαθμίστηκαν έχουν ήδη ολοκληρώσει τις αεροπορικές δοκιμές και τώρα βρίσκονται στο έδαφος της Ταϊβάν και υποβάλλονται σε περαιτέρω αξιολογήσεις, σύμφωνα με την CNA.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο της Ταϊβάν, ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορία Πτέραρχος Λίου Ζεν-γουάν (劉任遠) δήλωσε ότι οι δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί και η κατάσταση των αεροσκαφών ήταν φυσιολογική, αλλά πρέπει να υλοποιηθούν κάποιες μικρές προσαρμογές, οι οποίες θα οδηγήσουν στην είσοδο στην ενεργό υπηρεσία των τεσσάρων αεροσκαφών εντός των έξι επομένων μηνών.

Οι εκδόσεις F-16V θα διαθέτουν νέο σύστημα ραντάρ, υπολογιστή αποστολής και σύστημα επί κάσκας το οποίο θα απλουστεύσει τις αποστολές του πιλότου για την εκτόξευση του αυτοκατευθυνόμενου πύραυλοι θερμότητας AIM-9X Sidewinder.

Απόδοση/Μετάφραση απο το «taiwannews.com» για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: