Ο πύργος Saber 25, ο οποίος προορίζεται για τοποθέτηση σε θωρακισμένα οχήματα, ολοκλήρωσε τις δοκιμές πιστοποίησης τον Ιούνιο. (FNSS/IHS Janes.com)

Η Τουρκική FNSS ολοκλήρωσε τις δοκιμές πιστοποίησης του νέου πύργου, ενός-ατόμου Saber 25, ο οποίος προορίζεται να τοποθετηθεί σε θωρακισμένα οχήματα, η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε την 13η Αυγούστου από την τουρκική αμυντική βιομηχανία οχημάτων μάχης και οπλικών συστημάτων.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν από 22 ως 26 Ιουνίου στο πεδίο βολής του Τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Καραπινάρ Ικονίου. Για τις δοκιμές ο πύργος τοποθετήθηκε στο τεθωρακισμένο όχημα Pars της FNSS, και περιελάμβαναν βολές απο θέση στάσης και εν κινήσει με το σταθεροποιημένο πυροβόλο διπλής τροφοδοσίας M242 των 25 χιλιοστών την ATK και το συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών.

Ο Saber 25 παρουσιάστηκε από την FNSS τον Φεβρουάριο στην IDEX 2015 και βασίζεται πάνω στην εμπειρία της εταιρείας με τους πύργους Sharpshooter.
Εν συγκρίσει με τον Sharpshooter, ο Saber προσφέρει 60% περισσότερο εσωτερικό χώρο με μόνο 10% αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων.

Βίντεο από τις δοκιμές πιστοποίησης του πύργου Saber 25.
https://www.youtube.com/watch?v=wIIg_XPTGVQ

Απόδοση από το janes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: