Το τουρκικό ΠΝ απέκτησε το πέμπτο αεροσκάφος CN-235, το έκτο και τελευταίο αναμένεται τα παραληφθεί πριν το καλοκαίρι.

Η βιομηχανία Thales γνωστοποίησε την παράδοση του πέμπτου αεροσκάφους θαλάσσιας επιτήρησης στην Τουρκία CN-235 στο πλαίσιο του προγράμματος MELTEM II, για το οποίο η Thales ήταν ο κύριος ανάδοχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι σήμερα, έχουν παραδοθεί πέντε από τα έξι αεροσκάφη στη συγκεκριμένη διαμόρφωση, με την παράδοση του έκτου να έχει προγραμματιστεί πριν το καλοκαίρι.
Η συγκεκριμένη παράδοση έρχεται σε συνέχεια της περυσινής απόκτησης τριών αεροσκάφων θαλάσσιας επιτήρησης από την τουρκική ακτοφυλακή.

Το πρόγραμμα MELTEM II προβλέπει την απόκτηση έξι αεροσκάφων θαλάσσιας επιτήρησης και την προαίρεση για δέκα επιπρόσθετα συστήματα θαλάσσιας περιπολίας AMASCOS.

Με μια τελετή που πραγματοποιήθηκε την 28η Απριλίου στη ναυτική αεροπορική βάση Topel στην Τουρκία, εορτάστηκε η επίσημη παραλαβή του πέμπτου αεροσκάφους στο Τουρκικό Ναυτικό με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής τουρκικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Thales η ολοκλήρωση του προγράμματος MELTEM είναι μία ακόμη δοκιμασία στην ολοκλήρωση της λύσης AMASCOS.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: