Μαχητικό αεροσκάφος Rafale Μ F2 απονηώνεται απο το αεροπλανοφόρο USS Enterprise (CVN 65). (Wikipedia)

Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό (Marine Nationale) παρέλαβε το πρώτο εκσυγχρονισμένο μαχητικό αεροσκάφος αεροπλανοφόρου Rafale M από το πρότυπο F1 στο F3, ανακοίνωσε την 7η Οκτωβρίου η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement).

Επι του παρόντος η Dassault εκσυγχρονίζει 10 αεροσκάφη Rafale M του Γαλλικού ΠΝ απο το πρότυπο F1 στο F3, με τις παραδόσεις να αναμένονται να ολοκληρωθούν το 2017.

Ο εκσυγχρονισμός των Rafale F1, τα οποία είχαν αποσυρθεί απο την υπηρεσία πρώτης γραμμής, ξεκίνησε τον Απρίλιο 2012 με σκοπό να αντικαταστήσουν τα εναπομείναντα μαχητικά αεροσκάφη αεροπλανοφόρου Super Etendard όταν θα αποσυρθούν απο την ενεργό υπηρεσία το 2016.

Το κόστος του εκσυχρονισμού των 10 μαχητικών, σύμφωνα με την DGA, είναι περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ (306 εκατ. δολάρια $), με το πρόγραμμα να έχει ξεκινήσει τον Απρίλιο 2012.
Το πρώτο αεροσκάφος (με αριθμό M10) παραδόθηκε, από το εργοστασίο παραγωγής της Dassault στο Merignac, στην DGA την 3η Οκτωβρίου, ανακοινωσε η εταιρεία.

To F3 είναι το τρέχον πρότυπο παραγωγής για το Rafale, περιλαμβάνει την δυνατότητα ενσωμάτωσης του ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) RBE2 της Thales, να εκτελέσει εναέριο ανεφοδιασμό καύσιμων μεταξύ αεροσκαφών του ίδιου τύπου (buddy-buddy) και να δεχθεί την σύγχρονη πλήρη σουίτα ατρακτιδίων αναγνώρισης/σκόπευσης και όπλων του Rafale, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων αντιπλοϊκό AM39 Exocet, κρουζ SCALP EG (Systéme de Croisiére conventional Autonone á Longue Portée de precision Emploi Général), και τον πυρηνικό πύραυλο ASMP-A (Air-Sol Moyenne Portée-Amélioré).

Αρχικά το Γαλλικό ΠΝ παρέλαβε τα πρώτα 10 Rafale στη διαμόρφωση F1, τα οποία διέθεταν μόνο τις βασικές αέρος-άερος δυνατότητες, πριν παραλάβει τα 16 επόμενα στη διαμόρφωση F2 τα οποία διέθεταν ευρύτερες δυνατότητες πολλαπλών ρόλων, και όλα τα αεροσκάφη που παραλήφθηκαν απο τότε ήταν στο πρότυπο πολλαπλών ρόλων F3. Όλα τα αεροσκάφη F2 του ΠΝ και Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο εκσυγχρονισμού προτύπου F3, μία σχετικά απλή διαδικάσια, καθώς εννιά απο τα αεροσκάφη F1 έχουν αποσυρθεί απο την ενεργό υπηρεσία και ένα αεροσκάφος χρησιμοποιείται για δοκιμές.

Οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού απο το πρότυπο F1 στο F3 περιλαμβανουν την εγκατάσταση νέας σουίτας πιλοτηρίου, αλλαγές στου πυλώνες και τις αποθηκευτικές δυνατότητες του αεροσκάφους, ρυθμίσεις στο εμπρόσθιο μέρος του άεροσκάφους για να επιτραπεί η τοποθέτηση του νέου ραντάρ AESA RBE2 (αν και αυτό δεν είναι στον αρχικό εξοπλισμό), την προσθήκη της σουίτας ηλεκτρονικού πολέμου/αντιμέτρων SPECTRA (Système de Protection et d’Évitement des Conduites de Tir du Rafale)της Thales, εγκατάσταση νέων υπολογιστών αποστολής, και μία ολική επανακαλωδιώση των εσωτερικών καλωδίων του αεροσκάφους.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-DIUK0Bgsjc]

Απόδοση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: