Ψάχνοντας στο διαδίκτυο σταμάτησα σε ένα ακόμα βίντεο που μου έκανε εντύπωση.

Το βίντεο παρουσιάζει την δουλεία μίας ομάδας ερευνητών που είχε την φαεινή ιδέα, να συνδέσει ένα τηλεχειριζόμενο ελικόπτερο Quadcopter με ένα Hexapod και να κατασκευάσουν ένα μηχανικό πρωτότυπο το οποίο θα μπορεί να περπάτα, να πετά και να ανυψώνει αντικείμενα.
Ξέρω, ακούγεται σαν να προλογίζω έναν χαρακτήρα υπερ-ηρωα που βλέπουμε στη τηλεόραση, άλλα το βρήκα αρκετά εντυπωσιακό και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.

Λοιπόν, η πρώτη τους προσπάθεια ήταν η σύνδεση ενός Quadcopter με ένα μηχανισμό που του δίνει την δυνατότητα να περπάτα, έτσι επέλεξαν τον μηχανισμό Hexapod που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Από την πρώτη στιγμή ήξεραν ότι το “Εξάποδο” ελικόπτερο έπρεπε να είναι ελαφρύ, πολύ ελαφρύ, γιαυτό και επέλεξαν να κατασκευάσουν το πλαίσιο και τα πόδια από ανθρακονήματα.
Το αποτέλεσμα αξίζει το κόπο, και με κάνει να φανταστώ πως θα ήταντα σύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα αν διέθεταν έξι πόδια, τα όποια πόδια, θα επιτρέπανε στο ελικόπτερο να προσγειωθεί σε ανώμαλο έδαφος και δύσβατες περιοχές, αλλά και να ανυψώσουν.
Θα μπορούσε επίσης και να μεταφέρει εξωτερικά του σκάφους εξοπλισμό, υλικά αλλά, ακόμα και τραυματίες από το θέατρο των επιχειρήσεων, χωρίς την χρήση ιμάντων πρόσδεσης.

Το μέλλον θα δείξει.

Παρατηρήστε στο 01:12 πως το “εξάποδο”  γραπώνει με τα μηχανικά πόδια το αντικείμενο και το ανυψώνει ψηλά.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: