Η ινδική ναυπηγική βιομηχανία “Mazagon Dock Shipbuilders Limited” (MDL) παρέδωσε το πρώτο από τα έξι πετρελαιό-ηλεκτροκίνητα υποβρύχια κλάσης Scorpène που κατασκευάστηκε κατόπιν εξουσιοδότησης για το ινδικό ναυτικό (IN).

Με την ονομασία “Kalvari”, το 60 μέτρων μήκους υποβρύχιο παραδόθηκε στο IN την 21η Σεπτεμβρίου και αναμένεται να τεθεί “σύντομα” σε υπηρεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κρατικού ναυπηγείου που εδρεύει στο Μουμπάι.

Το “Kalvari” καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του 2015 και τον Μάιο του 2016 ξεκίνησε τις εν πλω δοκιμές. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 2017, το υποβρύχιο εκτέλεσε δοκιμαστική εκτόξευση ενός αντιπλοϊκού πυραύλου Exocet στην Αραβική θάλασσα.

Το υποβρύχιο, το οποίο μπορεί να εκτελέσει ανθυποβρυχιακες και αντιπλοϊκές επιχειρήσεις, συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση περιοχής, μπορεί να φτάσει σε κατάδυση την μέγιστη ταχύτητα των 20 κόμβων και διαθέτει πλήρωμα 31 ατόμων συμπεριλαμβανομένων έξι αξιωματικών, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων “Πολεμικά Πλοία” του Jane’s.

Τα έξι υποβρύχια της κλάσης είναι μέρος σύμβασης αξίας 230 δισεκατομμυρίων ρουπιων (3,6 δις δολαρίων) που υπογράφηκε με το γαλλικό ναυπηγείο DCNS (τωρινό Naval Group) τον Οκτώβριο του 2005 στο πλαίσιο του ινδικού προγράμματος υποβρυχίων “Project 75“. H MDL κατασκευάζει βάσει άδειας τα DCNS-σχεδίασης υποβρύχια στις εγκαταστάσεις της στο Μουμπάι.

Αφότου τεθούν σε υπηρεσία, τα υποβρύχια προκειται να αποτελέσουν τον βραχίωνα των συμβατικών υποβρυχίων του IN και θα αντικαταστήσουν τα υποβρύχια κλάσης Sindhughosh και Shishumar.

Το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Scorpène, το “Khanderi”, που καθελκύστηκε τον Ιανουάριο, αυτή τη στιγμή διενεργεί δοκιμές εν πλω και αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία στις αρχές του 2018. Τα υπόλοιπα τέσσερα υποβρύχια έχουν προγραμματιστεί να καθελκύστουν με ενδιάμεσο διαστήματα ενός έτους σε ένα πρόγραμμα που έχει ήδη καθυστερήσει κατά πέντε χρόνια.

Ενώ δεν έχουν προμηθευτεί τις αρχικά προγραμματισμένες τορπίλες “Whitehead Alenia Sistemi Subacquei” (WASS), Black Hawk”, τα υποβρύχια έχουν τροποποιηθεί να εξαπολύουν τις υπάρχουσες τορπίλες “SUT” του IN μέχρι να αποκτηθούν οι νέας γενιάς τορπίλες βαρέων βαρών.

Gabriel Dominguez

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: