Ο Στρατός του Ιράκ παρέλαβε την πρώτη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3 που αγόρασε από την Ρωσική κυβέρνηση.

Τα πρώτα ΤΟΜΑ BMP-3 που έφτασαν στο Ιράν εντοπίστηκαν σε φωτογραφίες που άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την 28η Αυγούστου.

Ιρακινή πηγή δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για αυτή την προμήθεια άρχισαν το 2014, αλλά η εφαρμογή της καθυστέρησε λόγω διαφόρων προκλήσεων.

Αναφέρθηκε επίσης οτι το Ιράκ αγόρασε αρκετές εκατοντάδες νέα ΤΟΜΑ BMP-3. Περίπου τριακόσια οχήματα μάχης θα παραδοθούν στο Ιράκ την περίοδο 2018 έως 2022.

Το BMP-3 ειναι ένα από τα πιο βαριά οπλισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε υπηρεσία. Αναπτύχθηκε από την ΚούγκανΜασΖαβόντ και ο πύργος παρέχεται απο το γραφείο σχεδιασμού οργάνων KBP.

Το BMP-3 ειναι οπλισμένο με ένα περιστρεφόμενο συγκρότημα πύργου με σταθεροποίηση δύο αξόνων για την παροχή αυξημένων μαχητικών ικανοτήτων.

Ο πύργος ειναι εξοπλισμένος με το ημιαυτόματο πυροβόλο 2A70 των 100mm, το οποίο έχει ρυθμό βολής δέκα βλημάτων ανά λεπτό και βεληνεκές 4000 μέτρων. Στον πύργο ειναι εγκατεστημένο, επίσης, το αυτόματο πυροβόλο 2A72 των 30 χιλιοστών, το οποίο έχει ρυθμό βολής 300 βλημάτων ανα λεπτό και βεληνεκές 4000 μέτρων.

Το BMP-3 ειναι εφοδιασμένο με ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός και βλητικό υπολογιστή.

Σύμφωνα με το ArmyRecogniton.Com, το σκάφος και ο πύργος του BMP-3 ειναι από συγκολλημένο αλουμίνιο, το οποίο παρέχει προστασία έναντι βολών όπλων μικρού διαμετρήματος και θραυσμάτων από βλήματα πυροβολικού στο πεδίο της μάχης. Το πάτωμα του σκάφους του BMP-3 αποτελειται από δύο στρώματα με διάκενο ανάμεσα τους, στο εμπρόσθιο τόξο του πύργου, η θωράκισή διάκενου ειναι στον βασικό εξοπλισμό.

Απόδοση/Μετάφραση από το ”Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: