Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αποδέσμευσε την 28η Ιανουαρίου την πρώτη φωτογραφία του Trophy HV εγκατεστημένο σ’ ένα Namer. (Israeli MoD/IHS Janes)

Η Διαχείριση Άρματος Merkava του Ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε την 28η Ιανουαρίου ότι ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του πρώτου συστήματος ενεργής προστασίας Trophy HV της Rafael επί ενός τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΠΜ) Namer.

“Τις τελευταίες εβδομάδες, ολοκληρώσαμε την ενσωμάτωση και προσαρμογή του συστήματος Trophy για τα οχήματα Namer,” γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Ταξίαρχος Μπαρουχ Ματζλιαχ, επικεφαλής της Διαχείρισης.

“Θα εφαρμόσουμε την πολιτική του υπουργείου Άμυνας η οποία επιβάλει το εξοπλισμό κάθε Namer που θα εξέρχεται την γραμμή παραγωγής με το μοναδικό επιχειρησιακό σύστημα ενεργής προστασίας στον κόσμο,” πρόσθεσε. Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την εγκατάσταση του συστήματος στα υπάρχοντα συστήματα.

Δοκιμές με πραγματικά πυρά στο Namer εξοπλισμένο με το σύστημα Trophy πραγματοποιήθηκαν καθ’ολο το 2015 πριν την πρώτη επιτυχημένη επιχειρησιακή δοκιμή που διεξήχθη με το στρατιωτικό προσωπικό στο Κέντρο Εκπαίδευσης Σώματος Τεθωρακισμένων στο νότιο Ισραήλ.

Τους επόμενους μήνες, στρατιώτες θα δεχθούν μια μικρής διάρκειας εκπαίδευση για να εξειδικευθούν στο σύστημα, πρόσθεσαν αμυντικοί αξιωματούχοι.

Είναι ήδη εγκατεστημένο σε κάποια άρματα Merkava IV και διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στην επιχείρηση “Προστατευτική Αιχμή” κατά των παραστρατιωτικών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας.

Το σύστημα Trophy που είναι εγκατεστημένο στο Namer φαίνεται να διαθέτει ένα νέο αποσπωμενο κάλυμμα πάνω από το κάνιστρο των αντιμέτρων του. (Israeli MoD/IHS Janes)

Yaakov Lappin

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: