Εθελοντές σκάβουν τάφρους κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2014. (© ITAR-TASS/Sergey Kozlov )

Η Ουκρανία έχει κατασκευάσει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα αντιαρματικών τάφρων στα σύνορα με την Ρωσία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Τείχος», δήλωσε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αρσένι Γιατσένιουκ. Ο Ουκρανός πρωθυπουργός μιλούσε σε τελετή για την παράδοση οχημάτων και εξοπλισμού στην Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης της Ουκρανίας που προσέφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, περισσότερα από εκατό χιλιόμετρα αντιαρματικών τάφρων, 50 υπερυψωμένα παρατηρητήρια και περίπου 400 χιλιόμετρα αποκλειστικής ζώνης έχουν κατασκευαστεί. Η Ουκρανία ανοικοδομεί σύνορα υψηλής ποιότητας,» είπε.

Ο Γιατσένιουκ σημείωσε ότι, σύμφωνα με τις συμφωνίες του Μινσκ, «ο πλήρης έλεγχος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσία» έπρεπε να αποκατασταθεί.

«Για να γίνει η η Υπηρεσία Φύλαξης Συνόρων της Ουκρανίας πραγματικά Ευρωπαϊκή και να διασφαλιστεί ότι εκτελεί τα καθήκοντα της στην πρόληψη της παράνομης διέλευσης των συνόρων και των έλεγχο τους, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν διαθέσει σημαντικό ποσό χρηματοδοτικών πόρων που χρησιμοποιούνται για την αγορά νέου εξοπλισμού, οχημάτων και νέων συστημάτων ελέγχου,» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Το Ευρωπαϊκό Τείχος είναι μια μονομερής πρωτοβουλία των αρχών του Κιέβου με σκοπό να εξοπλίσει τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Το πρόγραμμα που αρχικά ονομαζότανε “Το Τείχος” προέβλεπε την κατασκευή τάφρων, αναχωμάτων καθώς και ειδικών εγκαταστάσεων.

Απόδοση από το TASS.ru για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: