Στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό “Αρματικό Δίαθλο” στο πεδίο ασκήσεων Αλαμπίνο της Ρωσίας, η Κινεζική ομάδα υπέστη μάλλον μια προσβλητική αστοχία στον εξοπλισμό της όταν ένα από τα άρματα Type-96B (ZTZ-96B) έχασε έναν εδαφικό τροχό.

Η βλάβη ανάγκασε την Κινέζική ομάδα να αποσύρει το συγκεκριμένο άρμα και να το αντικαταστήσει με ένα άλλο, δεχόμενη ποινή μέσα στον διαγωνισμό. Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που η κινέζική ομάδα έφερε το Type-96B στην εκδήλωση του “Αρματικού Δίαθλου”.

Μετά την διέλευση από τα εμπόδια το κινέζικό άρμα έχασε έναν από τους εδαφικούς τροχούς (τμήμα του συστήματος αναρτήσεως και πέδησης το οποίο υποστηρίζει την κίνηση του άρματος). Η κινέζική ομάδα αντικατέστησε άμεσα το άρμα.

China_Type-96B-Tank_Biathlon_2

Τα προηγούμενα χρόνια η Κίνα είχε φέρει το παρόμοιο, αλλά λιγότερο προηγμένο Type-96A. Η παλαιότερη έκδοση του άρματος είχε καθυστερήσει πολύ κατά τους προηγούμενους διαγωνισμούς εξαιτίας του κινητήρα των 780 ίππων, το νεότερο Type-96B διαθέτει έναν πιο ισχυρό κινητήρα των 1200 ίππων. Η καταχώρηση της Wikipedia για το Type-96B επισημαίνει ότι διαθέτει “ελαφρύτερους, περισσότερο αξιόπιστους εδαφικούς τροχούς”.

“Το Type-96B είναι η ισχυρότερη έκδοση της οικογενείας Type-96 και είναι πραγματικά ένα εκσυγχρονισμένο, τρίτης γενιάς άρμα μάχης”, είπε στην κρατική εφημερίδα “China Daily” ο στρατιωτικός αναλυτής Γκά Ζχουο που έχει έδρα την Σαγκάη.

Είναι σωστό να πούμε ότι ίσως οι εν λόγω νέοι εδαφικοί τροχοί δεν είναι αρκετά αξιόπιστοι όσο διαφημίζονται;

China_Type-96B-Tank_Biathlon_1

 

Απόδοση/Μετάφραση/Φωτογραφίες από το Defence-Blog.Com για την Προέλαση

 

Αρέσει σε %d bloggers: