Το Μεξικανικό γραφείο εθνικής άμυνας (SEDENA) παρέλαβε τα 20 πρώτα έτοιμα συστήματα (kits) για να αρχίσει την παραγωγή ελαφριών θωρακισμένων οχημάτων. Τα kits παραδοθήκαν από το IBN Industrias Miltares σύμφωνα με σύμβαση αξίας $333,940.

Τα kits ειναι τα πρώτα από την σειρά των τεθωρακισμένων οχημάτων που βασίζονται πάνω στο Διακλαδικό Ελαφρύ Τακτικό Όχημα (JLTV) των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) που κατασκευάζεται από την Oshkosh. Προορίζονται για να αντικαταστήσουν το θωρακισμένο όχημα DN-XI του Μεξικού. Το DN-XI παρουσιάστηκε το 2012 και τελικά το Μεξικό απόκτησε περίπου 100 οχήματα. Ωστόσο, τα εγχώριας κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα παρουσίαζαν χαμηλές επιδόσεις. Επιπλέον, η συγκολλημένη θωράκιση τους τα κατέστησε δύσκολα στον χειρισμό και την αναβάθμισης τους. Τα νέα οχήματα θα διαθέτουν μεγαλύτερες ταχύτητες και η βιδωτή θωράκιση τους θα επιτρέπει την ευκολότερη συντήρηση και αναβαθμίσεις.

Βίντεο: Μεξικάνικα οχήματα DN-XI

Αφότου εισέλθουν στην ενεργό υπηρεσία, τα νέα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ένα μεγάλο πρόβλημα του Μεξικού. Ο νέος πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είχε ορκιστεί να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα, υποσχόμενος την αύξηση του αριθμού της εθνικής αστυνομίας και τον στρατιωτών στις 50000. Αυτοί οι στρατιώτες και αστυνομικοί θα χρειαστουν οχήματα με στόχο την αύξηση της κινητικότητας και την παροχή προστασίας κατά τις επιχειρήσεις.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: