Το ναυπηγείο ARES από την Τουρκία ανακοινωσε ότι υπέγραψε σύμβαση για την παράδοση 14 ταχέων σκαφών περιπολιών ARES 85 Hercules στην Βασιλική Αστυνομία του Ομάν (ROP). Η σύμβαση αυτή σηματοδοτεί το πρωτο τουρκικό εξαγωγικό ναυτικό πρόγραμμα στο Σουλτανάτο του Ομάν.

Μετά απο την εκτενή διαδικασία αξιολόγησης ανάμεσα σε δεκάδες διεθνείς ναυπηγούς, το τουρκικό ναυπηγείο ARES ανέλαβε σύμβαση για την παράδοση Σκαφών Περιπολιών και Αναχαίτισης (PIV) στην Βασιλική Ακτοφυλακή της Αστυνομίας του Ομάν (ROPCG).

Η σύμβαση, που υπογράφηκε απο τον Γενικό Επιθεωρητή της Βασιλικής Αστυνομίας του Ομάν και τον Γενικό Διευθυντή της ARES καλύπτει δεκατέσσερα (14) τελευταίας τεχνολογίας σκάφη που θα κατασκευαστούν και παραδοθούν στο πλαίσιο τετραετούς εξοπλιστικού προγράμματος.

Τα σκάφη ARES 85 Hercules ειναι απολύτως προσαρμοσμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες της Ακτοφυλακής της Βασιλικής Αστυνομίας του Ομάν, και προσφέρουν στην υπηρεσία την σαφώς πιο διευρυμένη ικανότητα περιπολιών και προστασίας των εθνικών υδάτων.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της ARES, Κεριμ Καλαφατόγλου, δήλωσε: “Θέλω να τονίσω με υπερηφάνεια οτι αυτό ειναι το πρωτο ναυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας προς το Ομάν. Και επίσης, ειναι ακόμα ένα πρόγραμμα που καταρρίπτει το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί από το ARES.”

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavyRecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: