Το ρωσικό Ναυτικό αποφάσισε να διατηρήσει, στις κορβέτες κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Καρακούρτ του Project (έργου) 22800, τους ρωσικής κατασκευής κινητήρες πετρελαίου M507, όπως μετέδωσε το FlotProm επικαλούμενο δύο βιομηχανικές πηγές.

“Ο πελάτης εξέταζε δύο επιλογές για την αντικατάσταση του συγκροτήματος ισχύος των Καρακούρτ. Η πρώτη ήταν η χρήση του αεριοστρόβιλου M-70FRU-R της ODK-Saturn και η δεύτερη έβλεπε τον κινεζικό κινητήρα πετρελαίου CHD 622V20 της Ανώνυμη Εταιρεία Κινητήρων Πετρελαίου Henan,” δήλωσε η πηγή.

Η ιδέα της αντικατάστασης των κινητήρων προέκυψε από τη διατάραξη των προμηθειών κινητήρων από την εταιρεία Ζβέζντα στην Αγία Πετρούπολη. Οι προθεσμίες για την παραγωγή του κινητήρα M507 και της γεννήτριας πετρελαίου DGAS-315 για τις κορβέτες είχε αναβληθεί για μήνες. Η παραλαβή τουλάχιστον έξι μονάδων για το ναυπηγείο Ζελενοντολσκ μεταφέρθηκε από την 31η Δεκεμβρίου 2017 στο 2018 και κάποιες μονάδες μπορούν να παραδοθούν μόνο το 2019.

Το ναυπηγείο ανέβαλε κατά ένα έτος την παράδοση δύο κορβετών. Μια παρόμοια κατάσταση εξελίχθηκε με τις προμήθειες των κινητήρων και γεννητριών πετρελαίου στο ναυπηγείο Πέλα. Ανέφερε στο FlotProm ότι έπρεπε να επαναπρογραμματιστει ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή των πλοίων.

Οι πηγές δήλωσαν ότι οι εκπρόσωποι του Στρατού και της βιομηχανίας συναντιούνται κάθε δύο μήνες για να συζητήσουν τις προμήθειες υλικών για τις κορβέτες έργου 22800. Ο υπαρχηγός του Ναυτικού και υπεύθυνος για τις προμήθειες Αντιναύαρχος Βίκτωρ Μπουρσούκ επιβλέπει προσωπικά το ζήτημα. Ο πελάτης αποφάσισε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ρωσικούς κινητήρες για τις κορβέτες.

Οι αεριοστρόβιλοι κινητήρες απορρίφθηκαν καθώς δεν υπάρχει μαζική παραγωγή νέας παρτίδας κινητήρων (δώδεκα ανά έτος) και επειδή οι φρεγάτες έργου 11356 είναι οι πρώτες που θα εφοδιαστούν με τους κινητήρες. Ο κινέζικος κινητήρας προτάθηκε για τις κορβέτες έργου 22800 το καλοκαίρι του 2018. Αξιωματούχοι της βιομηχανίας που ρωτήθηκαν από το FlotProm επέκριναν την ιδέα καθώς έπρεπε να τροποποιηθεί η σχεδίαση ώστε να είναι επαναδιαθέσιμες για να χωρέσουν τα κινεζικά προϊόντα. Εκτός από αυτό, ο κινεζικός κινητήρας δεν μπορεί να αποδώσει την απαιτούμενη ταχύτητα.

©Russianarms| Το μικρό πλοίο πυραύλων (Κορβέτα) κλασης Καρακούρτ, έργου 22800, Ουραγκάν.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: